Prikaz jedne poruke
Stara 28.12.2018, 22:13   #12794
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 238 puta na 159 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Smallfoot
Обожавам CGI филмове, јер скоро никада не разочарају, а много се више уложи труда у њих. Овај је феноменалан у свему, од позитивне атмосфере, преко гласовне глуме, ликова и музике, све до хумора који је такав да сам се јако често смејао, посебно сцене са Флимом. Такође шаље јаку поруку о трагању за истином и да се мисли својом гласом и доносе закључци ван званичне верзије (сем ако је она, наравно, нужност), што је ретка порука данас, посебно овако квалитетно спроведена. Не постоји секунд који је досадан, свака сцена има или супер дијалог или нешто што вам не дозвољава да скренете поглед или прекинете. Ово је 1 од најбољих CGI филмова које сам икада гледао. Има доста потенцијала за квалитетне наставке. Оцена 9,5/10.

Death Wish
По добрим реакцијама и препорукама гледалаца се одлучим да ризикујем и добијем феноменалан акциони филм. Прича је једноставна, пристојна, али је егзекуција маестрална и то је кљулни део. Све је спојено тако да не губите ни трунку времена, прилепи вас уз екран. Лепо је видети Брус Вилиса поново у акцији, а девојка која му је глумила кћерку је боговски лепа. Има потенцијала за наставак. Оцена 8,5/10.

Mowgli: Legend of the Jungle
Ову верзију пре свега не треба мешати са Дизнијевом из 2016, јер се доста разликују. Више ми се свидела Дизнијева, али је ово зрелија верзија са објективнијим приступом и моћнијом глумом. Није ми се свидео CGI вукова, јер ми нису много личили на вукове. Феноменална авантура тинејџера Моглија и борба са Шир Каном и својом људском природом, јако добара гласовна глума, добре сцене, јако забавно, а и крај је јако добар. Било је на моменте доста емотивно. Оцена 8/10.

The Equilazer 2
Дензел је таква фаца да је то невероватно, а не зна се јесу ли му бољи филмови или глума. Овај наставак је на нивоу 1. дела ког се не сећам баш најбоље, али бих можда наставку дао благу предност, због количине драме повезане са изразито квалитетним акционим сценама и интелигентним приступом причи. Последње сцене филма су јако лепе и емотивне. Једва чекам наставак. Оцена 8/10.

Venom
Ово је 1 од оних филмова где је очигледна слабост сценарија и спој сцена, АЛИ је фактор забаве и шарм глумаца невиђено висок па се потпуно препустите ужитку. Дакле, забава диже оцену, кореографија, ефекти и слично. Првих пола сата вас умереним темпом уводи у причу, а затим следи бум, акција која се стално убрзава. Хумор је изузетно занимљив и та веза Венома и Едија је невероватна. Оцена 8/10.

Ant-Man and the Wasp
Одличан, занимљив, са симпатичним хумором (посебно између Хенка и Скота), а Дух није негативац, већ девојка којој је требала помоћ. Postcredit сцена је одлична. Генерално сам задовољан, иако је могло боље (први део ми се много више свидео). Оцена 7,5/10.

Deadpool 2
Садржајан, са занимљивим ликовима, али ми је 1. део више легао, јер је био приземнији, течнији и са много мање детаља. Наставак има много детаља, превелику количину акције и препознатљиве комедије са брдом алузија што мени ипак не лежи, јер је преко границе. Насмејао сам се пар пута, посебно када Дедпул задиркује Марвел и Вулверина, а све остало је само ок. Мислим да је прича мало шупља па је покушана да се накнади са брдом акционих сцена и ефеката што упада у очи. Гледао сам продужену верзију, па је можда и због тога више акције него што сам мислио. Колос је и даље добрица, а посебно су ми занимљиви Домино и Јукио.Оцена 7,5/10.
Spoiler za Остали филмови - нема спојлера:
Bird Box – Наслов добија шире значење тек на крају филма, а до тада има доста разбацаних сцена које не чине компактну целину што је велика мана. Дешавање у кући је добро приказано, најбољи део филма. Ипак, ако неко очекује другачију верзију A Quiet Place, то није то, иако почетак обећава. Оцена 5,5/10.

Eighth Grade – Јел могуће да се људима ово свиђа? Није да је толико негледљив, али шта уопште има да се гледа сем приказа исфолираног живота америчке осмакиње која другима дели савете и на силу покушава да буде кул. Свака 2. реч свима у овом филму је кул, тотално или аха. Америчка “култура” блејања у најпрецењеније смеће звано Ајфон. Плус, истраживање сексуалности и то осмакиње...није ни чудо што је овако. А онај њен ћале као да јој је млађи брат, а не отац...Могла је да га гађа пеглом у главу, он би јој се извинио. Оцена 5/10.

The Meg – Нисам мислио да ће бити овако лоше. Имао сам мало вере у овај филм, али квалитетни ефекти (са пар опаких сцена) не могу одменити лош филм, јер једноставно, дијалози, хумор, радња, ликови (сем кинеза и Стејтама) су лоши, све је некако бућкуриш, а ето, идеја ми се свиђа, а могла је да буде више разрађена, ради наставака. Уопште не препоручујем, чак ни љубитељима филмова са ајкулама (а имам у плану да одгледам Jaws серијал). Оцена 4,5/10.
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Romantic na korisnoj poruci:
Remedy (2.1.2019)