Citat:
torivoje kaže:
Pokušao preksinoć da pogledam ovog novog Robina Huda.Časna reč,zadremah u četiri navrata do isteka trideset i sedmoga minuta.Nakon toga digoh ruke od filma,obrisah ga i ostadoh budan još par sati (film je bio problem,a ne zamor)...
|
Kakva steta a ja se bas ponadao da ces ga ti "rant-ovati" !!!
Robin Hood 2018
https://www.imdb.com/title/tt4532826/?ref_=nv_sr_1
I pored toga sto sam ga odgledao do kraja, nisam bas u stanju da ga niti lirsko niti textualno "oprem dobro" .
Ovaj flim se definitivno dijeli na dvije grupe gledelaca, onima koji ce biti simpa-danasnja decurlija. I onima kojima se nece svidjeti-svi mi ostali koji smo na neki nacin spojeni sa proslim izdanjima.Na iMdB-u se mogu procitati mnoge recenzije uglavnom negativnog sadrzaja a cjelokupna ocjena mi nije jasna.
Najradije bih ga ocrnio samo tako, ali se moram pomiriti da me je vrijeme pregazilo. PAR pojedinosti bih naveo koje mi se nisu svidjele:
1.Efekti strijela koje udaraju od (zemljane)zidove kao da su meci u pitanju.
2.Dio akcije u arabiji(predpostavljam Jeruzalem) je tako izveden kao da gledamo film sa "Black Opps" vojnicima ili tome slicno.
3.Kozni prsluci koji podsvjesno aludiraju na pancir.
4.Odjeca gradjana i seljaka engleske kao da se radi o novijem vremenu-potpuni debakl(uzas zivi).
5. Ovdje "shume" nema, zamijenilo su je "rudnici"(WTF).
6.Citava prica desavanja je izmjenjena jos u "kostanoj srzi".
7.Ima toga jos mnogo, ali to ostavljam vama, buducim gledaocima.
Ovo je film, koji nema veze sa filmskom umjetnoscu od 2010te pa unazad.
Donekle se stekne utisak kao da gledam film Tarantina?!
Kazu da je 100mil. utroseno na film.Da mi je znati tacno na sta?
Film je izmedju ostalog sniman u Dubrovniku, koje se moze prepoznati u CGI scenama. Mada ovaj put ni cgi ne moze film izvest u pozitivu.
Jednostavno to nije to, tj. druga je ovo skola.
Sad na kraju jedino jos da polozim nadu u Nestora i njegov elan u rant.
Novicu,definitivno ne preporucujem.
Zoni, mozda ti se svidi?!
Ps.Kud nisam prosao kao Torivoje...hebi ga sin me zeznuo,njemu se svidjelo.
Morat cu klincima pustat starija izdanja filmova, ovo se otelo kontroli....
Za kraj bolje pogledati sledecu animaciju....
https://www.imdb.com/title/tt4532826/?ref_=nv_sr_1