Čak i Tima Svinja ima reči
hvale
Nakon što su se utisci malo slegli pozitivno sam iznenađen i dalje. Odnos cena/performanse je dobar, open platforma, perfektan za emulaciju pored osnovne namene. Nije bilo realno očekivati fullhd ekran sa boljim komponentama i duplo većom baterijom. Rekoše da traje oko 4h kada je Portal 2 u pitanju, ili 5-6 ako se ograniči na 30fps što je odlično. Mislim teško da bi neko izdržao da igra više u cugu uzevši u obzir da je uređaj težak skoro 700g. Suspend/Resume funkcija radi veoma brzo i više je nego potrebna za ovakav uređaj.
I dalje sam zabrinut za samu ergonomiju, na slikama stvarno deluje malo 'off', mada ovi iz IGN kažu da je dobro odrađeno, pa ajde da se nadamo. Nisam uspeo nigde da nađem info da li su koristili iste potenciometre za analog palice kao i svi ostali na tržištu što može dovesti do eventualnih problema sa driftom kasnije. Nezgodno je ako vam se desi na gamepadu od 50€, na uređaju od 500 je već za plakanje.
Za mene jedina skroz negativna stvar je smešna memorija za osnovni model, midrange telefoni danas imaju 128GB, a verzije od 64 su samo 20ak evra jeftinije. Da li im je stvarno bio toliki problem da i to uguraju u cenu od $400 stvarno ne znam, ali uzevši u obzir da je, pored nedovoljnog kapaciteta, memorija još i sporija... Biće interesantno videti i dostupnost uređaja u slobodnoj prodaji kao i da li mogu ispoštovati same preorder količine.