Citat:
pedjosav kaže:
Marti Misterija je i po tom pitanju bio zakon, na prvoj stranici je bio odštampan
tekst ne uvek obavezno vezan za radnju samog stripa, ali su bili interesantni tekstovi, bilo je recimo o NLO, vampirima, piramidama (valjda) i sl. A i u samom stripu se moglo pročitati mnogo zanimljivosti i naučiti činjenica (što je par puta pominjao i jedan od tragača u kvizu "Potera", nažalost preminuo je, Milorad).
Npr. kada su bili na Floridi i Martijev prijatelj profesor fon ... (hajde bez guglanja ko zna kako se zove ? Mala pomoć, imao je uzrečicu "Umpah !" i za to postoji interesantna priča  ) se kladio sa turistima : "Koji je glavni grad Floride, da se kladimo da nije Majami ?". I opet, ko zna bez guglanja ( i drugih modernih pomagala  ) ???
|
Ne secam se tog prijatelja, znam samo da mu je arhineprijatelj Serz Orli, obojica imaju Murcandu, oruzje Atlantidjana. Ima epizoda u kojoj se objasnjava kako je Mari upoznao Javu. A bila je i onaj specijal kada su Marti i Dilan dog u istoj epizodi, jedva sam cekao da kupim strip bio sam u Budvi na rekreativnoj nastavi "Poslednja stanica uzas". Ali da nastavimo pricu u topicu o stripovima a ne ovde