Prikaz jedne poruke
Stara 6.1.2006, 1:14   #9
Kvisko
Guest

Određen forumom Re: Dilema za stampac

2 problema imate sa IP 4200, 5200 stampacima
1. kao sto je prednost sto je glava odvojena od kertridza, to je ujedno i veliki problem. Kad dodje vrijeme da se glava mijenja, a u ovim slucajevima je to vrlo brzo, recimo Canon daje garanciju na 18000 listova teksta, ali kada je rijec o ful koloru onda glava ima garanciju samo 1500 listova! Nova glava kosta nekih 120 Evra i usput nema se gdje kupiti u SCG. Osim toga IP printeri imaju i Eprom cip koji blokira masinu na odredjeni broj kopija.
2. Kertridzi za ovaj printer su novi i imaju na sebi cip, za razliku od kertridza koji su koristeni kod serije 3000, 4000,5000... Dopuna je laka ali nemojte nikada puniti jedan kertridz preko 4 puta, bez obzira sto radi. Vrlo brzo ce vam zacepiti glavu, a sto se tice ciscenja glave samo sa cleaning fluidom.

Serija 2200 je OK i mislim da printer koristi iste kertridze kao i 2000, tj. koji se mogu kupiti po 400-500 dinara, recimo u SmileInk-u.

Razlika izmedju ova dva printera je velika i u cijeni i u kvalitetu, glavna razlika je opcija "print on CD", kao i velicina kapljice i broj kertridza, kod 2200 su 2 kertridza, a kod 4200 su 5 kertridza. Mislim da jedno vrijeme nece biti kompatibilnih kertridza za 4200 i da ce cijena novih biti visoka.

Ja ipak preferiram HP printere. Zasto ne pogledas recimo HP 1410 koji je MFC *multifunkcionalan* printer, skener i kopir i kosta nekih 80 Evra? On je u rangu 2200, s tim sto smatram da su bolji printeri kojima papir stoji dolje, neuporedivo manje smo ih imali na popravku nego printere koji vuku papir odozgo.
  Odgovor sa citatom ove poruke