Prikaz jedne poruke
Stara 3.5.2007, 21:01   #419
urke
ex Laki pingvin

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
Lightbulb Re: Windows (XP, Vista) VS Linux

Citat:
bl00dz3r0 kaže: Pregled poruke
Ako cu za 200$ da imam sistem u koji mogu da se pouzdam , za koji imam podrsku itd onda cu ih rado dati. Naravno ukoliko mi isti taj OS donosi pare.
Da ne pricam o Srbiji gde taj OS kosta 50 din.
Izvini, moraću da te pitam pošto vidim da nikada nisi pročitao Microsoft Windows EULA, da li znaš koliko korisnik licencirane kopije Windows OS-a ima pravo na _besplatnu_ tehničku podršku?

Čudi me da kao neko ko je pre 4 godine počinjao da se interesuje za GNU/Linux OS i dugo koristio Debian, i čini mi se Slackware, odjednom počinje da zastupa stav profesionalnog korisnika Windows softvera. Zašto si ti uopšte 2003. hteo da koristiš Linux? Zašto to nisi uradio na primer 1996.?

--- nastavak poruke se tiče same teme a ne replike ---

Meni je tata pre 10 godina kupio PC sa Windowsom i gomilom softvera, sve 4free i koristio sam ga 5 godina, zato što sam čuo da je Linux mnogo komplikovan. A onda sam sâm sebi kupio novu mašinu i hteo da vidim šta je to tako komplikovano.

I evo, već pet godina nalazim svakojake programe za Linux za koje nisam ni znao da postoje, a koriste mi. Na primer, danas su mi dobri ljudi na Linuxo forumu preporučili da pogledam Manslide i ManDVD programe za pravljenje video slideshow-a na Linuxu (ovaj drugi primarno za jednostavan DVD authoring), a do juče sam mislio da tako nešto ne postoji i da samo na Windowsu ima takvih alata.
urke je offline