Citat:
Projectlord kaže:
Pozdrav svima!
Imam problem, kuciste mi se toliko greje da jedva mogu da drzim ruku na njemu!  Naime, problem je poceo nakon sto je nesto riknulo u kucistu, zamenjena je maticna ploca, procesor i ram memorija. Pre je bio Pentijum 4 na 1,7 GHz a sada je Celeron D na 2,66GHz 256kb kesha, ploca ne znam koja je bila pre a sad je neka MSI, i RAM je pre bio neki od 1GB a sada je 768 MB, HDD je osta isti! Kuciste se pre nikad nije grejalo ovako  , a sad...nevazno sta da se radi ili na njemu toliko je vrelo da mogu rucak da podgrejem ali bez preterivanja 
Merena temperatura u HD Tune iznosi od 48-58 stepeni! SpeedFan pokazuje stepen manje. Otvorio sam kuciste i ostavio malo da radi, jedina komponenta koja se grejala je HDD, duze od sekunde nisam mogao da drzim ruku na njemu.
Da li neko zna sta je uzrok povisenja temperature i da li postoji resenje?
Unapred hvala. 
|
u kom delu je najtoplije?
Pogledaj da li radi kuler od napajanja.Naravno mozes da roveris sve kulere.Probaj da hhd-u promenis moleks,mozda je onaj nesto ne ispravan pa daje neku poremecenu struju zbog koje se zagreva hdd.Takodje probaj malo da sredis "cable management"(tj kablove u kucistu) da bi se napravio nekakv protok vazduha.