Citat:
harmon kaže:
AV koji radi u pozadini ce ti usporiti bilo koji racunar bez obzira na jacinu. Naravno neki manje a neki vise ali ce biti sporiji nego sto si platio. U svakom slucaju usporenje je primetno i nepotrebno.
|
Kao sto sam rekao usporice primetno SAMO neki slabiji racunar(osim Norton-a koji je da ne kazem sta

), pa i na njemu probaj NOD32 i vidi koliko ces osecati usporavanje. A to primetno usporavanje koje pominjes sam poslednji put osetio na P1 na 166mhz-a i 64mb Ram-a
Citat:
harmon kaže:
Virusi nisu Dalaj Lama pa da se materijalizuju, moraju da dodju od negde. Ako nisi na netu i ne koristis sumnjive diskove, diskete ili usb flash-eve (a to je normalan rad na kucnom kompu) AV NE MORA da bude startovan.
|
Odlicno... znaci sta god da radim: ubacujem disk, disketu, usb flash,... ja treba da palim AV
Pa vece usporavanje ce ti biti vreme potrebno da ugasis ili upalis AV, nego da ti je stalno aktivan
Citat:
harmon kaže:
A zasto je nepozeljno, pa probaj da igras neku zahtevniju igru sa i bez ukljucenog AV-a pa ces videti. 
|
Evo ovako na starom AMD-u 2800+ sa 1Gb-ram-a i ATI-em 9600xt sam igrao novi NFS na najjacim setovanjima(doduse AA su bile na minimumu) i nije mi seckao, a Doom 3 na srednjim i ista konstatacija. Na novom kompu igram: FarCray, Doom3, pomenuti NFS, Age of Empires 3... i jos neke igre na NAJJACIM setovanjima u rezoluciji 1152x864 i radi savrseno.
Citat:
harmon kaže:
Veruj mi skeniranje sistema dva puta nedeljno uz pridzavanje gornjeg pravila je sasvim dovoljno.
|
I sta sa tim....

Izgubicu na skeniranje celog sistema dva puta nedeljno koliko vremena?! Pa ni onda necu biti 100% siguran.
A da... kao antivirus koristim NOD32
P.S. Ovo sto ti kazes se EVENTUALNO moze odnositi na Norton 2005 ili 2006 jer sam njih probao (izmedju ostalih) i oni su mi usporavali sistem , ali cak ni onda mi igrice nisu seckale zbog njih!