Prikaz jedne poruke
Stara 17.8.2007, 21:48   #35
Nergal
V.I.P.

Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
Određen forumom Re: 8500GT vs 7600GT

Neki modeli 8600GT su sišli na oko 100e ili manje i oni su sada dobra kupovina. Čeka se dalji pad 8600GTS. Naravno, to ove kartice spušta na realan nivo ali i povećava ionako ogroman jaz (cenovni i po performansama) između 8600 i 8800 kartica. Nadajmo se da nVidia priprema nešto da popuni tu rupu do kraja godine.

Citat:
polarnimeda kaže: Pregled poruke
Nisam expert, ali neke stvari se gotovo uvek ponavljaju... Kada god izlazi nova generacija neke komponente (pa tako i graficke) u pocetku je jako skupa a jako slaba. I gotovo uvek je najbolje resenje pricekati neko vreme ili uzeti dobru stvar prethodne generacije. Slicno je i sa Vistom. Nema potrebe odmah je zgrabiti, vec je bolje sacekati da joj se softver prilagodi, ili cak da izadje service pack... Hocu reci... Ne verujem da si pogresio (kao sto sam ja pogresio kada sam uzeo GF6600LE razmisljajuci kako je super sto ima podrsku za pixel shaders 3.0- pustala je ona sve ali je to sve radilo nikako i morao sam da je menjam pre nego sto bih morao npr. Radeon 9600pro)...
Sa ovim se ne slažem u potpunosti. nVidia je poslednjih godina bežala ispred konkurencije upravo zato što je imala jake kartice srednje klase. 6600LE je oslabljena varijanta 6600 kartica i nije baš najbolji primer, ali ko je krajem 2004. kupio 6600GT sigurno nije pogrešno. Isto važi i za 7600GT/GS kartice u proleće prošle godine (7600GT je i sa početnom cenom od preko 200e bio dobra kupovina). 8600GTS/GT su ispale bitno slabije nego što se predviđalo (64 US i 256-bitna magistrala je bila priča u opticaju a ispalo je pola od toga) i odatle razočaranje.
Nergal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke