Wireless mreža konstantno puca
Nedavno sam se sa komšijama umrežio koristeći tri bežične mrežne karte i jedan Access Point. Svi proizvodi su Air live (ovislink). Na jadevite jade sam uspeo sve da regularno odradim. Sve sam nas normalno povezao, imamo mrežu, vidimo šerovane direktorijume, možemo da igramo igre, čak sam i uzeo ADSL Router za kako bismo delili Internet vezu.
Međutim, imam jedan nerešiv problem. Konstanto nam mreža ka Access Pointu puca. Ne postoji određen vremenski period, jednostavno "kad joj se ćefne". Samo se diskonektuje pa onda opet konektuje. Nekada po 5 minuta uopšte ne mogu da vidim mrežu. Odem do AP-a, a on normalno radi (nije se isključio). Pokušao sam da zamenim mrežnu kartu, ali nije upalilo. Jedino nisam pokušao promeniti Access Point, jer za to trenutno nemam mogućnosti.
Ima li neko od vas ideju o tome šta može da izazove problem. Access point i mrežne karte imaju dobru vezu (good), ali opet, i to varira. Nikad nije pala ispod Normal. Nisu predaleko jedno od drugog, ali veza opet puca. Kada je Access point bio za mojim računarom, i povezan preko UTP kabla nisam imao nikakvih problema, ali je zbog "tehničkih" problema morao da pređe u drugu sobu.
Pošto polako ali sigurno gubim živce sa ovim, svaka vaša pomoć, ili sugestija, bi mi dobro došla. Možda, ali samo možda, dolazi u obzir i kupovina TP-Link Access ponta.
Hvala svima unapred!
|