Re: XP ne prepoznaje particiju (sistemsku) i 2. hard
Pozdrav
da ne bih otvarao novu temu, postovacu ovde... posto imam slican problem
naime imam takodje XP, i u "kutiji" imam dva hard diska... prvi Maxtor SATA 120gb, koji je podijeljen na 2 particije, a drugi, za podatke, takodje Maxtor 120gb, ali IDE... uz sve to sam neki dan kupio ladicu za jos jedan disk, tj. za bekap, i u nju ubacio jos jednog maxtora od 40gb, dakle, rijec je o onoj obicnoj USB ladici....
i kad sam upalio komp juce, ista greska se javalj, trazi mi da ubacim medij s kojeg cu da bootam sistem.... restartujem, udjem u bios, i vidim da mi je boot disk taj externi, od 40gb, vratim na normalnu boot sekvencu, i sistem se podigne normalno, medjutim u system trayu mi izadje ona poruka da je nadjen novi hardware, i daje rijec o hard disku, drajveri se sami instaliraju, i udjem u my computer, ali tamo ne vidim taj drugi, IDE disk od 120gb.
odem u disk management, i vidim da je taj disk oznacen kao "disk 0" i da je "unallocated". pita me da li zelim da ga "inicijalizujem" kliknem na ok, i kaze da ce da ga konvertuje u dinamicki disk, ali vidim da pominje nekakve particije... tako da nisam smio to da uradim jer se plasim da ce da mi formatira disk (sto ne bi bilo pozeljno, jer na njemu mi je oko 80gb "smeca" koje skupljam godinama... muzika i sl.)
tako da sam ostavio situaciju u statusu quo... ne smijem nista da diram, a disk se i dalje ne vidi....
takodje posle svakog restarta, moram da izaberem u biosu koji disk mi je primarni s kojeg bootujem...
inace imam P4 3.0ghz, 1gb DDR RAM, ta dva diska od 120gb, jedan SATA, drugi IDE, te winXP Pro sa SP2....
pomagajte....
|