Citat:
oluja kaže:
Mada, ako se gledalo na obrazovanje i zavrsene skole ne bi se zacudio. Primer mog razreda iz osnovne skole, skoro pola nije zavrsilo srednju, dvojica nisu ni osnovnu pa su morala u vecernju... Sreca pa je njih petoro zavrsilo fakultet pa malo popravljaju prosek.
Mene vise zanima koliki su procenti iz vasih razreda iz osnovne skole... Koliko je Zavrsilo fakultet, koliko srednju, koliko je upisalo srednju a nije zavrislio a koliko nije ni srednju skolu upisalo?
|
Obrazovanje baš i nije merilo za inteligenciju. Sigurno znaš i ti (ja sam imao prilike da upoznam) nekog ko je završio fakultet, a ti se pitaš kako... (u potpunosti se uklapa u Rambovu "Intelektualac, a ne zna iskopat' šanac...")
A uostalom, sad je fakultet privilegija $$$. Neko ima sreće da bude iznad crte, a ostali treba da imaju para da bi se upisali. Ako nemaš para, reci

fakultetu...
Citat:
Iris kaže:
...ljude koje krasi inteligencija i urođena sposobnost da vode nisu u položaju da ih iskoriste, niti da utiču na svoje okruženje...
|
Pitanje je da li zaista ne mogu da utiču ili odustaju pre nego što pokušaju ili ako im ne uspe iz prve... To sa uticajem može različito da se tumači.
Citat:
bladerunner kaže:
Ne treba zaboraviti i činjenicu da inteligencija za sobom ne povlači i moralnost, tako da ostoje inteligentni ljudi koji se samo prave glupi kako bi iskoristili date uslove i ličnu ličnu korist, često na štetu društva.
|
Ovo je prilično tačno...