Citat:
Misijarupa kaže:
e ljudi ovako posto se moj ortak nije lepo izrazio moracu ja:

1)treba mi dobra maticna(brza magistrala,SLi,da podrzava quadro,i tako...)
2)treba mi ne toliko los procesor i graficka ali za neke male pare
3)sta mislite Transcend 2GB DDR2 800MHz za 2.579,00din
4)za kuciste cu se snaci jer planiram i onako da ubacujem quad ili neki jak Core 2 Duo procesor i jaku graficku pa ono kad uzimam njih uzecu i Dobro kuciste...
5)neki hard cu uzeti za ostatak para...
a,opticki drajv,ulazni uredjaji,zvucnici i tako to mi netrebaju,a usto umrezicu caletov racunar-moj i ono koristicu njegov rezac i tome slicno(za pocetak)...
6)Do 300 eur-a je ogranicenje da se neko ne bi izivljavao,sto ne znaci da ne moze malo vise,ipak neplaniram da bas sebi ****avam neshto mnogo konfiguraciju zbog ,,20-30eur``.

Nadam se da cete moci da mi pomognete !!!
hvala!!!
|
No way Hose, no way

.
Malo para za takve zahteve. I uopste mi nije jasno sta ti to znaci dobra maticna, a nije te briga mnogo za procesor, graficku, a koliko vidim i memoriju. Dobra maticna (danas sve P35 i mnoge P965 ploce podrzavaju quad procesore) se uzima kako bi se na njoj solidno klokovao procesor, a za to je potrebna i dobra memorija. Tako da nema smisla to dobra ploca.
1.)
Gigabyte P35 DS3L 75e
2.) procesor i graficka za male pare

. Pa nista uzmi neku graficku pre hrista sa oglasa za 5e. Da li si ti svestan sta pises ?
Ok je reci, za male pare, kada bi tebi budzet bio npr 600e, pa bi tada male pare bile za graficku recimo 90e, ali ovih 90e je skoro trecina tvog budzeta.
C2Duo E2140 55e
Graficka... vidi komentar na kraju teksta

.
3.) Moze ta memorija za te pare, ali mislim da nije bas realna cena ta u dinarima, proveri to ponovo. Kupi bilo najjeftiniju
2x1GB neka je 35e.
5.)
Western Digital WD 1600AAJS Sata-2 8mb 45e
Sve ovo zajedno kosta oko 220e.
Znaci za ostalih 100e (ukupno neka je budzet 320e) treba da uzmes
kuciste, napajanje i graficku. Nece da bidne

.
Tj. moraces da uzmes neko dzzvls kuciste za 30e (Blueberry), LC 6550GP 550W za 50e, i ostane ti 20e za graficku

.