Najvise Rock.
Pitanje je sta slusa
mo od muzike.
A eto ja cu malo da se osvrnem sta sam sve slusa
o u zivotu

. Naravno necu da krenem od Branka Kockice

.
Kraj osnovne skole, najvise Balasevica, a od straniih Roxette (god forgive me

)..., klasika za klince (tadasnje barem) neki sokic, popic, densic

.
Onda u periodu srednje skole Metallica ulazi u moj svet

, ali pored nje slusao sam i npr Offspring (god forgive me again). Pa sam imao neke luude momente slusanja Magazina (da da one Hrvatske pop grupe)

, pa sam imao i disco fazu tih godina, Boney M (Daddy Cool, Ma Baker, Raspucin su bili apsolutni hitovi

), to me komsija bio zarazio. Dakle sarena salata bila tih godina.
Onda ide period fakulteta (pocetak), gde me zarazise ortaci sa metalom (Blind Guardian, Haggard, Sonata Arctica i slicno, e da i Him, tzv. love metal xaxa).
Zanimljivo je npr da sam tek pre par meseci poceo da slusam Iron Maiden. Izgleda da je stvarno tesko naci coveka koji sa istom zestinom slusa i Metaliku i Maiden, evo ne pamtim kad sam pustio nesto od Metalike, od kad slusam Maiden (a ranije samo Metalika, Maiden uopste nisam mogao da svarim). Mada moram da priznam da tada i nisam bio upoznat sa njihovim (IM) celim opusom.
Naravno naveo sam samo neke zanimljive preseke slusanja razlicite muzike.
Sad ako me pitate koju vrstu muzike slusam, pa morao bih vas pocastiti sa fenomenalnim odgovorom, onim sto narodne prevaljke (citaj totalno muzicki nepismene) cesto odgovaraju (a opet ovo su cule od nekog pametnog): ja muziku ne delim da dobru i losu, dakle ne po zanrovima vec trazim nesto od pesme do pesme.
Evo sad na hdd-u imam milion zanrova muzike (nekih ~8GB
izabranih pesama, dakle pesama koje mi se svidjaju): Disco, Dance, Pop, Pop-Rock, Rock, Alternative, Reggae, Hard-Rock, Metal, Gothic, Instrumental, Ambient, Techno, Trance, Electronic, House, Funk, Jazz, Blues, Ethnic.
Inace ove pesme sam godinama skupljao, od diska do diska, nakupilo se.
Dakle, ozbiljan sam, nisam ovo iz zezancije nabrojao, eto fale narodnjaci, ali imam i u toj muzici nekih odlicnih pesama koje ponekad slusam, i to u treznom stanju

.
Jedino sto stvarno ne volim, to je Rock'n'Roll, znaci tu muziku uglavnom ne mogu da podnesem, tipa The King Elvis Preasley. Dovoljno je videti spotove, svi lepo obuceni i nasminkani

. Naravno da sam malo preterao, ali ima gomila grupa sa pesmama shalala, naravno da slusam npr Animals, ili Creedence Clearwater Revival iz tih nekih 60-70-tih godina i jos mnogo toga, Bitlse naravno.
Sve sto ne volim ja to zovem rock'n'rollom, a sve sto volim iz tog perioda - rockom. Luudo burazere.
Ali, eto navescu neke za mene fenomelane grupe (i njihove pesme), koje su ostavile verovatno i najveci uticaj na mene:
- disco-dance: Alphaville (najomiljenija pesma - Big In Japan, i Sounds Lika A Melody).
- pop, pop-rock: Black (Everything Is Comig Up Roses), Dido (Hunter), Duran Duran, Everything But The Girl, Robbie Wiliams (album Supreme), Saint Etienne.
- rock, metal: tu ima mnooogo grupa, Maiden, Metallica, Blackmore's Night, RHCP, i jos mnooogo toga... Chris Rea...
- instrumental: Enigma, Enya, Era (&Oliver Shanti), Vangelis,...
- blues: Garry Moore, Joe Satriani, Bill Conti...
- house: Faithless

- tehno, trance, electronica: Robert Miles, The Avalanches (mother fuc... unbeliveable - Since I Left You),.............
Eto moje neke retrospektive,...
A sada najvise slusam Iron Maiden i Blackmore's Night.
Pesma od Maidena -
Strange World me obara sa nogu, valjda sam u tom raspolozenju ovijeh dana

.