Nisam zeleo da dalje polemisem o stvari koja je sasvim ocigledna,ALI(!) citajuci odgovore na moje poruke i primajuci "licne poruke" bio sam iziritiran da odgovorim na optuzbe,ovaj put u mirnijem tonu i bez tzv. sovinistickih stavova;elem,i sam cesce kazem ce-de nego si-di,ali ne mislim da je to ispravno,kada pricamo o mikroprocesoru ili mikrocipu ili mikronecemu,ne smemo primenjivati ista pravila kao kod citanja stranih imena.Gore navedene reci se mogu svrstati u reci stranog porekla koje su opsteprihvacene,kao takve,u nasem jeziku i tu nema dileme oko nacina izgovaranja.Medjutim,LJUDI,licna imena se moraju citati onako kako se inace citaju u maticnoj zemlji,tj. govornom podrucju,inace se nijedan Michael(Majkl ili Misel) u ovoj nasoj lepoj zemlji ne bi odazvao na poziv.Ce-de ili De-Ve-De(?) zaista je sve jedno ali ova druga opcija mi zaista lose odzvanja u usima(kao kada bi pucanj u stripovima predstavljali sa PUC-PUC).Mozda,gresim ali to je verovatno zato sto nisam navikao na takav izgovor.Naravno,izvinjavam se uvredjenima,nije bilo zle namere,samo mi se cinilo da nesto sto je ocigledno i sto je pravilno ne moze biti tema razgovora.Zato cu ja pokrenuti novu temu(ako budem znao kako,ipak sam ja pocetnik)