tema: Rome TW
Prikaz jedne poruke
Stara 1.5.2008, 11:03   #806
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
Određen forumom Re: Rome TW

Citat:
mrki023 kaže: Pregled poruke
Seleucid Empire ima stvarno mnogo para ali polozaj im je malo kritican...na otvorenom su...dole te smaraju Egipcani...desno Parcani(oni ljubicasti-rozi)...
tako da na pocetku moras malo da se stekas i gradis vojsku jer na poceku imas dosta teritorija ali malo vojske u njima a sve su ranjive od gore pomenutih frakcija...
To nije nikakav problem. Imas toliko para da samo treba da regrutujes placenike i potkupljujes protivnicke armije dok ne ojacas.

Citat:
Dimo kaže: Pregled poruke
Ima li kakav uticaj pomenuta naklonost Senata , olicena u onim "bedzevima" na skali? Mislim na eventualne beneficije. Ja sam stizao da mi fali jos jedna do vrha, da li uopste moze da se stigne do kraja?

@Mrki Seleukidi su OK, izuzev sto su dosta slicni Grcima tako i da nisu pretjerano interesantni ako si prije toga vec odigrao sa Helenima. Mane Seleukida je sto su u samoj zabiti mape, i da bi vrsio osvajanja trebas da prelazis veoma velike i duge rute kroz pustinju. Kada na to dodas jos i stalnu kugu koja vlada pustinjom, kao i udaljenost gradova sto je smetanja za potencijalno dovodjenje pojacanja, Seleukidi nisu bas limunada frakcija
Ma kakvi. Nista sto bi ozbiljnog igraca zainteresovalo. Ti bedzevi rastu do odredjenog momenta i onda kad postanes dovoljno jak, odjednom opadne tvoj odnos sa senatom, zato sto si jako popularan. Znaci kad popularnost kod naroda zakuca vrh a kod senata dno, onda mozes da krenes u gradjanski rat.

Seleukidi su dosta razliciti od Grka. Istina, spadaju pod istu kulturu ali totalno drugaciji roster. Roster im je mesavina makedonskog i persijskog, i verovatno najjaci roster u igri, ukljucujuci i rimljane tu. Katatrakti, slonovi, Aleksandrova Companion Cavalry, oklopljene falange, srebrni stitovi, cak i legionari na kraju. Jedino je problem sto vecina dobrih jedinica tek dolazi na 4-om nivou vojnih gradjevina (to je zbog balansa). Na cetvrtom nivou rimskih baraka ti vec gradis legionare dok na cetvrtom niovu seleukidskih baraka dobijas prve falange koje nisu "levy", odnosno prve koje imaju iole pristojan moral.

Znaci taktika sa Seleukidima je da prvo potkupljujes protivnike i regrutujes placenike da dopunis svoj bedni pocetni roster; kad osvojis gradove da porobis populaciju da bi sto brze mogao da gradis gradjevine viseg nivoa u svojim gradovima. Mislim imaju toliko kesa da postaje prelako. Jedinice su ima jednostavno prejake. Srebrni stitove ce rasturiti spartance u bilo kojoj varijanti...

BI je bolji od RTW-a u tom pogledu. Jos ako instaliras IBFD za BI, e onda ces da se namucis...
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Sarmatian na korisnoj poruci:
Dimo (1.5.2008), mrki023 (1.5.2008), shrafko (1.5.2008), Srlandand (1.5.2008)