Prikaz jedne poruke
Stara 9.5.2008, 11:48   #4838
_Maximus_
Veteran

Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 249
Zahvaljeno 252 puta na 147 poruka
Određen forumom Re: Sta slusate od muzike...

Sid Barrett, razlog zasto je mozda sve tuzno. JEr dok je on bio clan benda, Floyd-i su bili poznati po svojim psihodelicnim instrumentalima i solazama koje bi trajale po vise minuta. Imao sam prilikie da prisustvujem u KST-u rockANDroll
veceri gde su se pustali Flojdi 2 sata. Imao sam prilike da vidim sve spotove i to one psihodelicne sa Barrettom u glavnoj ulozi. A svi znamo da je taj covek odlepio, dal od droge ili neceg drugog to je sad nebitno.
U trenutku kada on odlazi iz grupe Flojdi se menjaju i postaju mozda i jos bolji i razumljiviji za malo siri krug publike.
Tacno se vidi i cuje razlika bez njega. On je imao velikog uticaja jer je jedan od dva osnivaca grupe. Taj uticaj je prestao onog trenutka kada je Sid na koncertima prestao da svira svoje delove, gledajuci u zvezde.
Naravno njegovi drugovi su se pravili ludi, pokusavajuci da skrenu paznju sa njega ali nazalost Sidu je bila potrebna pomoc i vise nije mogao ostati.
Pesma Shine on you crazy diamond je posvecena njemu.

Onaj cuveni dogadjaj se prericava i dan danas!!!
NAkon nekoliko godina nije se vise znalo gde je Sid. Odjednom se pojavljuje u muzickom studiju covek sa bradom i povecim stomakom. Uzima tudju gitaru, ulazi kod Pink Floyd clanova grupe u sobu za snimanje sa pitanjem:"Koji deo sviramo, gde sam ono stao".
Izvor ovoga je knjiga Dejana Cukica o rokenrolu po imenu 45 obrtaja. Preporucujem je svima.
_Maximus_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke