@ mimik Igre pokreces kada je masina na punjacu ili na bateriji? Kod mene je bilo, u startu, drasticne razlike, jer su clockovi bili setovani nize od default vrednosti a, na bateriji, dodatno prepolovljeni (bukvalno), pa sam ih iz rive premostio, prvo na default, a onda i malkice clocknuo

tako da COD4, na full-u glatko ide, a tek sa teksturama na extra i AA i AF, prvo greje a potom i secne, pa to, kod duzih sesija, nazalost, iskljucujem

Frapsom mereno tokom setnje po praznoj m/p mapi, 60fps

Sve ovo se odnosi na lap iz profila, a tvoja masina je, bar, egal ako ne i superiornija po pitanju grafike. Igre lepo i glatko idu (da ne prepricavam ranije postove) pa kad moj Acer to tera, vase, objektivno superiornije Toshe mogu to opusteno

Pitaj IvanaG PMom kako je setovao masinu, prateci programi nam se razlikuju pa nema neke vajde od mene, a ako te interesuje overclock, hmm... mislim da, toj masini, jos nije neophodan, da bi izasla na kraj sa igrama (Crysis excluded)
P.S. Proveri setovanja u "power setings or manager"-u, kako li se kod tebe zove, tu su fabricki postavljena setovanja cpu i gpu-a na power save, balanced ili performance, vidi sta je cekirano, da ne usporava rad a i u catalyst-u proveri koje ti clockove prijavljuje (ili gpuZ-om) i uporedi sa default vrednostima kod ATI-ja (lepse zvuci od amd), ja sam tako provalio da mi je gpu downclockovan.
Gears je radjen u UT3 kao i Bioshock, kog nemam na lapu ali sam gearse prelazio na njemu pa bi trebalo da se Bioshock ponasa slicno, znaci senke na med, ostalo na high. Stalkera sam nedavno instalirao, ponovo, ovaj put na lap i, sa static light i manje vise high setovanjima (bez AA i 1/3AF) radi, greje i secka kod oluja sa uskovitlanim liscem i pljuskom (trava setovana na gusto, ne na print trave na podlozi). Da, i DIRT zna da, ne zasece vec "zakolje" po nekoj prasincini (bagi i kamioncine) ali cim poteram travom pored druma igra nastavi tecno. Blazing Angels, ST Legacy i ostale, manje zahtevne igre mu ne predstavljaju problem.
P.P.S. Danas treba da instaliram Vegas2 i Assasina, pa kad probam - pisem. OS je Vista a rezolucija na kojoj teram igre native 1280/800.
Nadam se da ces imati neku vajdu od ovog pisanija, pozz