Prikaz jedne poruke
Stara 19.5.2008, 12:40   #11
mimik
Novi član

Član od: 6.5.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Toshiba A210-1AO igracka iskustva i saveti

Citat:
YBear kaže: Pregled poruke
@ mimik Igre pokreces kada je masina na punjacu ili na bateriji? Kod mene je bilo, u startu, drasticne razlike, jer su clockovi bili setovani nize od default vrednosti a, na bateriji, dodatno prepolovljeni (bukvalno), pa sam ih iz rive premostio, prvo na default, a onda i malkice clocknuo tako da COD4, na full-u glatko ide, a tek sa teksturama na extra i AA i AF, prvo greje a potom i secne, pa to, kod duzih sesija, nazalost, iskljucujem
Frapsom mereno tokom setnje po praznoj m/p mapi, 60fps
Sve ovo se odnosi na lap iz profila, a tvoja masina je, bar, egal ako ne i superiornija po pitanju grafike. Igre lepo i glatko idu (da ne prepricavam ranije postove) pa kad moj Acer to tera, vase, objektivno superiornije Toshe mogu to opusteno
Pitaj IvanaG PMom kako je setovao masinu, prateci programi nam se razlikuju pa nema neke vajde od mene, a ako te interesuje overclock, hmm... mislim da, toj masini, jos nije neophodan, da bi izasla na kraj sa igrama (Crysis excluded)
P.S. Proveri setovanja u "power setings or manager"-u, kako li se kod tebe zove, tu su fabricki postavljena setovanja cpu i gpu-a na power save, balanced ili performance, vidi sta je cekirano, da ne usporava rad a i u catalyst-u proveri koje ti clockove prijavljuje (ili gpuZ-om) i uporedi sa default vrednostima kod ATI-ja (lepse zvuci od amd), ja sam tako provalio da mi je gpu downclockovan.
Gears je radjen u UT3 kao i Bioshock, kog nemam na lapu ali sam gearse prelazio na njemu pa bi trebalo da se Bioshock ponasa slicno, znaci senke na med, ostalo na high. Stalkera sam nedavno instalirao, ponovo, ovaj put na lap i, sa static light i manje vise high setovanjima (bez AA i 1/3AF) radi, greje i secka kod oluja sa uskovitlanim liscem i pljuskom (trava setovana na gusto, ne na print trave na podlozi). Da, i DIRT zna da, ne zasece vec "zakolje" po nekoj prasincini (bagi i kamioncine) ali cim poteram travom pored druma igra nastavi tecno. Blazing Angels, ST Legacy i ostale, manje zahtevne igre mu ne predstavljaju problem.
P.P.S. Danas treba da instaliram Vegas2 i Assasina, pa kad probam - pisem. OS je Vista a rezolucija na kojoj teram igre native 1280/800.
Nadam se da ces imati neku vajdu od ovog pisanija, pozz
Hvala na iscrpnom odgovoru!

Ovako, mnogo je brze u struji! Na bateriji je sve sporije iako sam u power opcijama stavio na "perfomance" tj. najjace setovanje. Mislio sam da tako treba, ali ako ne, molim da mi neko kaze gde se to namesta jer nisam osim tih setovanja za power nista drugo video. Ni meni nije logicno da komp ne moze max. da radi na bateriji tako da je moguce da sam nesto prevideo (ili je to tako uvek i svima?)!

Sigurno da nemam iskustva pa otud ne znam gde se to "clockne", niti gde u katalistu vidim da li sam "downclockovan". Posto me to veoooma zanima, potrazicu, ali ako neko vec zna nek javi da ne lutam. Ustvari ajd da kazem, imam bebca koji mi neda da spavam pa nikako da stignem i posao i sve. Ukradem nocu par sati za crysis i onda ne znam sutra gde se nalazim (crysis i dalje sa prva 4 setinga na medium a ostalo na low).

I jos neceg se setih vezano za to. Crysis igram na dx10 (1280x800) molim Vas objasnite mi razliku izmedju dx10 i dx9! Iz vasih postova shvatam da bi na dx9 trebalo lakse da ide. Da li je tako i zasto?

Pozdrav i hvala!

Poslednja ispravka: mimik (19.5.2008 u 15:00)
mimik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke