Prikaz jedne poruke
Stara 19.6.2008, 15:31   #3
A M G
Deo inventara foruma

Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
Exclamation Re: Kaciga glavu cuva,a subara je kvari

Strasno je cuti razloge zbog kojih ne nose kacigu: toplo mi je, neudobna mi je, lose mi stoji, pokvarice mi frizuru i sl. gluposti! Lose im stoji i neudobna im je jer nisu u stanju da odaberu pravu kacigu za tip motora koji voze, kao i odgovarajucu velicinu za njihovu glavu. Sto se tice vrucine i sl. sve kvalitetnije kacige imaju posebno dizajnirane ventilacione otvore kako bi glava ostala hladna i suva tokom letnjih meseci. Smesno je i kakve ljudi sve kacige nose; vidjao sam ljude na maxi skuterima sa kacigama za skejtbord, na skuterima sa full-sized off-road kacigama, ali je nazalost najvise onih bez ikakve zastite.
Jezim se kada vidim nekog napucanog debila na Yamahi R1 (mnogo je forsiraju fenseri), koji je dize na zadnji pri velikoj brzini, praveci opstu pometnju u saobracaju, pri tom ne misleci sta ce mu ostati od vugle prazne k'o Kinder-jaje kada lupi o asfalt!
Smesne su mi i fenseraj cure koje se skutercicima vozikaju po gradu, sredjene cakum-pakum, cvidze, puderaj-fenseraj, peglana kosa (obicno plava) i sl. Ipak, kad malo bolje razmislim, onoliki puder bi im verovatno pruzio kakvu-takvu zastitu u slucaju pada.
Ja se bavim biciklizmom i sa takvim stvarima nema sale, kaciga mi je uvek na glavi. Kod motocikala bi to trebalo da bude jos striktnije, kaciga na glavi i kada se pozira pred kamerom!
A M G je offline   Odgovor sa citatom ove poruke