Citat:
paulvandyk68 kaže:
Po meni trebaobratiti paznju na mga piksele (sto vise to bolje)
2. Displej velicinu
3. Opticki zum aparata
4. Potrosnja baterija
|
dakle vratis se nekoliko postova gore i tu lepo pise
Citat:
Bond_007 kaže:
sto se tice megapixela oni su na poslednjem mestu sto se samog senzora tice mnogo bitnije je koliko sumi i koja mu je dinamika
|
to sto sam napisao NIJE moje misljenje ili verovanje to je CINJENICA
- opt. zoom takodje nije najbitniji mnogo je bitnije da kupis aparat cuji wide pocinje od 30 ili manje milimetara a moze zoom da mu bude i ispod 3x nije stetno jer dzabe ti i 100x zoom ako ti aparat krece od uskih 36 ili 38mm sto je smrt za siroke kadrove znam o cemu pricam imao sam s5700 Fuji (38-380mm)
- ako imas 2 kompleta baterija i ako vodis racuna da su ti rezervne uvek pune ne treba se razbijati glava puno o potrosnji jel svi oni sa 2 solidne baterije pucaju preko 150 komada sa blicem a bez blica i nekoliko puta vise
- velicina i preciznost displeja moze imati smisla kod dSLR aparata kad je potrebno na licu mesta pogledati gde je pao fokus ali kod "idiota" ne vidim potrebu sve preko 2" je dosta a mnooogo je bitnije od velicine displeja kojom brzinom aparat radi pregled slika i zumira iste na tom displeju a to ovisi od njegove elektronike (brzine procesora i flash memorije)
Citat:
dzambo kaže:
Sta je:
- zizna daljina
|
sirina kadra koji ti hvata aparat
Citat:
dzambo kaže:
da lepo pravi fotke i nocu
|
fotke pravi covek a aparat mu je orudje