Re: 4/2006 „Disproporcija”
Meho Krljic kaze:
Primeri: Splinter Cell Chaos Theory je pratio fantastican hype i prodao je milione primeraka. Zasto? Zato sto je grafiku u odnosu na prethodne delove osetno poboljsao. Istovremeno, Ubisoft je najavio nelinearne misije, poboljsan AI i drasticno novu mehaniku igranja ('sada mozete da se borite ako ste otkriveni!!!!') i naravno - slagao. Ti novi 'featuresi' su u najboljem slucaju implementirani na kozmetickom nivou. Meni je Chaos Theory bio dosadniji od prve dve igre i jedva sam se naterao da ga zavrsim.
Zvuk ne prodaje igru. Muzika ne prodaje igru. Voice acting POGOTOVO ne prodaje igru (inace Beyond Good and Evil, Max Payne 2, Grim Fandango ili PSychonauts ne bi bili takvi komercijalni promasaji)
E vala sad ga pretera preko svake mere. Sta oces da kazes, da SC3 ne valja, i da je losiji od prethodnika? Nije tacno, i mozete da mi popujete kolko ocete o slobodi misljenja, jer ono je CRNO NA BELO! SC3 je najuspesnija sinteza price, gameplaya, dobrog engina [koji BTW radi perfektno i na losijim config] i novina koje prate svaki nastavak...i bar se u njegovom slucaju ne moze pomenuti teorija zavere o developerima i recimo, nVidie jer igra je optimozovana do preteranosti. A sta tek da kazem o Max Paynu? Pa on nije za svakoga, a to sto se prodao losije [nego sto se ocekivalo, inace je prodan ok # kopija] je zato sto su ga verovatno kupili samo oni koji su obrnuli keca, on nije bas VECINI interesantan, a ko ga je i uzeo to je bilo zbog price a ne voiceactinga [koji je BTW najbolji koji sam ikad video u bilo kojoj igri]
|