Citat:
Gorankx kaže:
Pa posto ja sad nisam u nisu nego u zvorniku nemogu sad da se raspitam kako to ide ali raspitacu se.Bicu kod vise provajdera pa cu videti sta cu uzeti.Stan je na durlanu tako da neznam koji je provajder tamo zastupljen.U svakom slucaju javljam sta sam radio.A reci mi za wless kako ide sa nabavkom opreme kod njih i slicno.Jel oni montiraju i iznajmljuju.U nis cu sutra uvece.Osim toga ja nepoznajem najbolje ni grad,bio sam samo dvanaest dana dole.
|
Wireless-om je Durlan najbolje pokriven. Sto se tice opreme ja sam sam nabavio opremu a mozes da uzmes i od njih. Da bi proverio koja ti oprema (antena, kartica) potrebna slobodno pozovi ljude iz EXE-neta koji ce doci besplatno da izmere jacinu signala. Mada kao sto sam ti rekao, sigurno imas signal jer Durlan je pokriven sa 3-4 pristupne tacke. Trenutno imaju neku akciju gde ti oni iznajmljuju WIFI opremu besplatno na godinu dana ali moras da uzmes najmanji paket od 1mb. Moja preporuka ti je da sam uzmes neku YAGi antenu(ima u Nisu gde da se kupi) i TP-LINK AP gde ce sve da te kosta oko 80E + njihova montaza 10E. Ali na kraju mozes da uzimas koje god pakete zelis i nisi vezan samo za njih. Paketi su im zaista najraznovrsniji i najjeftiniji u gradu. Ako imas konkretnih pitanja pisi na PM.