Prikaz jedne poruke
Stara 10.10.2008, 22:58   #247
A M G
Deo inventara foruma

Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
Question Samsung 757DFX podrhtavanje slike

Posedujem 17" CRT monitor Samsung 757DFX sa kojim je skoro pocelo nesto cudno da se desava. Naime, od kako planiram kupovinu 22" TFT monitora, ovaj CRT je poceo da me p*prckuje s vremena na vreme, kao da preti da ce da otkaze svakog casa.

U cemu je problem?

Desava mi se (recimo trenutno dok ovo kucam) da mi slika po horizontali nekako treperi, kao da se suzava za po par piksela, pa onda ponovo vrati u normalno stanje (samo sto sam presao u novi red, ono je prestalo). Nisu to neka bitna pomeranja slike, ali se da primetiti kada se covek koncentrise na sam okvir monitora, a narocito uz desnu ivicu, onda se vidi to suzavanje i sirenje. Traje odredjeno vreme, pa onda prekine, bas kao sto se desilo sada dok ovo kucam.
Sledece sto sam primetio jeste da mi se po paljenju monitora slika na gornjem delu nekako udubi, da tako kazem, po sredini, pa se posle nekog vremena sama vrati u normalu. U pitanju su par piksela, ali se da primetiti kada zafali malecni deo prozora nekog programa.

Lepo me sluzi vec 5 punih godina, ali ga ipak uskoro menjam, ali bih takodje voleo da znam sta se ovo desava, da li polako ispusta dusu ili ne?
Posto planiram da ga prodam, ako uopste ima nekog zainteresovanog, voleo bih da buduci vlasnik zna sta uzima i bude svestan njegovih mana, a ne da me posle 'vata za gusu!
A M G je offline   Odgovor sa citatom ove poruke