tema: Ubuntu 8.10
Prikaz jedne poruke
Stara 14.11.2008, 17:38   #27
goodlikesweeper
Veteran

Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka
Određen forumom Re: Ubuntu 8.10

Lol covece,pa to ti je instalirano,ti mozes to uninstalirati i staviti nesto drugo.Ja nisam sigurno taj koji ti moze pomoci oko ovoga,ali ajde,cisto ukratko da ti pojasnim stvari.

Dakle,prvi izbor je onaj koji bi bio logican svakome ko dolazi sa windowsa:AMD sajt.Skines,kompajliras instaliras.E sad,ti drajveri su izuzetno losi tako da nisu dobar izbor.Druga opcija su ti drajveri koji dolaze uz ubuntu.Njih ces aktivirati tako sto ces ove deaktivirati.Tada,ako ne budes imao dobar izbor rezolucija sledi edit xorg.conf fajla.Nista strasno.Treca opcija su ti drajveri koji se skidaju u synapticu.Njih ljudi prave valjda zato sto su ovi sa AMD sajta toliklo losi.

Dakle,cinjenica je da su drajveri za ati poprilican problem na linuxu tako da,probaj sve.Sad sledi guglanje i trazenje pomoci od iskusnijih clanova foruma.I pogledaj temu u kojoj su meni pomagali.

I,najbolje merilo brzine sistema je fgl_glxgears komanda koju kucas u terminal.Ja mislim da bi trebao imati oko 800 frejmova kad namestis sve dobro.Negde oko 500 je podnosljivo,ali sa tvojim kompjuterom negde 800 je optimun,ako je verovati nekom liku sa kubuntu foruma.I da,ja imam kubuntu,pa izvini ako se neki stvari razlikuju.
goodlikesweeper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke