Citat:
Covenant kaže:
Neozbiljan i los u smislu da vec skoro celu deceniju nije uopste poradjeno na njemu nesto kapitalno,vec su samo dodavane sitnice i sminke-toliko o revolucionarnosti MS-ovih prozivoda-sta je drugo Vista do nasminkani XP,a XP je nista durgo do nasminkani Win2000,Millenium je nasminkana 98-ica....
Jedini Win koji je zaista uneo neku svezinu u njihovu liniju proizvoda je Win98 koji je ujedno i njihovo najbolje i najstabilnije izdanje...
|
Teško da se mogu složiti sa ovim. XP se ne može ni porediti sa Win 98. Da li si stvarno radio u obadva operativna sistema? Ako je Win98 najstabilnije izdanje onda verovatno nisi radio u xp-u više od par sati sveukupno. Ja sam na poslu svaki dan radio u win 2000 i bilo mi je drago kada sam konačno prešao na XP. Nije razlika nebo i zemlja, ali sitnice život znače. 98 i XP su već nebo i zemlja
Nisi u pravu ni za Vistu - već su beta verzije pokazale da će potrošnja hardverskih resursa biti na nivou XP-a ili čak i manje. Itekako se pominje bezbednost, pročitaj malo detaljnije koje su novine.
Citat:
Vidis i to je neozbiljno-kod MS je udobanost koriscenja na prvom mestu o sve ostalo je podredjeno tome-kod ozbiljnog OS-a kakav je linux ili unix stabilnost,robusnost i sigurnost je na pravom mestu,a tek posle ide udobanost i sve ostale stvari....
|
Ako je to tačno, kako onda tumačiš da je trenutno broj jedan operativni sistem za servere Windows (možeš pročitati na linkovima koje sam ostavio u prethodnoj poruci)? Ako si ikad imao prilike da administriraš server, znaćeš da li je tu bitan izgled ili stabilnost i robusnost. Što se tiče udobnosti korišćenja, ne bunim se - mnogo mi je brže da sa dva klika napravim novog korisnika na serveru nego da čukam dsadd...
Citat:
Miloš kaže:
Јес' вала. Једини Windows који по мени нешто ваља је 2000, зато што је базиран на NT технологији и (како-тако) је стабилан.
|
P.S. Windows XP i 2003 su takođe bazirani na NT tehnologiji