@Covenant
Pazi, sve zavisi od ličnog iskustva. Ja sam neko vreme radio na PII/233 sa 32 i kasnije sa 64Mb ram-a i imao instaliran Win98 pa Win98SE i to je bilo pravo mučenje. Mislim, radilo je sve, ali daleko od toga da je bilo savršeno. Mislim da u situaciji kad 512Mb ram-a košta jedva 50 evra to više nije neka bitna stavka; tim pre što količinu memorije više ne diktira OS već aplikacije. Meni je XP radio zadovoljavajuće (mislim funkcije OS-a) na 96Mb ram-a, ali kada bih hteo da pokrenem nešto zahtevnije (Photoshop, Nero, itd) sigurno da ne bi bilo dovoljno; ne vidim da je to velika krivica samog OS-a.
Što se tiče virusa, naravno da ima propusta u Windows-u, ali ipak su korisnici ti koji svojim rizičnim ponašanjem i nepridržavanjem nekih osnovnih stvari (da kažem opšte kulture pri korišćenju interneta) najčešće navuku sebi bedu na vrat.
Nemoj izvrtati moje reči, rekao sam da je win server trenutno najprodavaniji serverski OS što je činjenica sviđalo se to nekom ili ne, a ne da su ostali serverski sistemi bedni ili jadni. Naprotiv, drugi su ovde izjavljivali kako je windows nesposoban za ozbiljan rad što u svetlu toga jednostavno ne stoji. Uzgred, mislim da se veliki broj ljudi neće složiti da je Unix=Linux, ali stvarno nisam kompetentan na tu temu

Na PI nećeš namestiti Win2003 da radi kako treba ali na PIII verovatno da hoćeš, a razlika u ceni između ta dva je možda 40 evra