Citat:
A po čemu bi on to trebalo da zna? Ili bilo ko drugi... Ovo su koncepti koje ne može naučiti napredni korisnik. To su koncepti koje uče studenti tehničkih nauka, tako da je to vrlo stručna oblast. Osim toga, pošto taj koncept nije zaživeo u praksi (mislim na Intel x86 i kompat.), nema vrednosti ni za admine. Tek kad bilo koji OS za x86 implementira gore rečeno, tek onda se može postaviti pitanje: "kako to ne znaš?", itd.
|
U pravu si...Ja sam i rekao da me neko ispravi ako gresim,jer nisam bio siguran da li x86ce imaju implementirana samo dva ringa...I tacno je da je to znanje specifino za oblast primene i da cak i vecina aplikativnih programera o tome nema pojma.Znaci ovo nije neophodan preduslov za koriscenje racunara.Sta jeste?E u tome je problem

no sto znate,vi proglasavate kao apsolutno potrebno za koriscenje racunara,a ono sto ne znate,to je,naravno,ne bitno...Ajde jedva cekam da vidim taj vas manifest pa da vidim da li zadovoljavam makar delimicno vase kriterijume
I
zapamti,obican korisnik ne zeli da menja kernel i okruzenje da podesava sistem u sitne detalje i pise skriptove...
Citat:
Dok ti odradiš 10 stvari koje želiš kliktanjem naokolo za 1-2h,
|
Ko te je slagao za ovo?Za sta ti to treba 2 sata,a sa konzolom radis neuporedivo brze?Skriptovi,ok,ali to treba znati napisati?Kazes lako?Ja kada vidim te skript jezike sa gomilom $#@%@./ znakova po.izdim,licno...
Citat:
Pa ljudi kupuju fancy mobilne telefone zato što Pera ima isti takav
|
Inace ne kupuju svi,recimo,n-gage zato sto su fensi,vec zato sto im je potreban i telefon i zanimacija(igrice) u jednoj spravi...Sta ti imas protiv fensera,da nisi bio autsajder u srednjoj?Ja sam bio i ostao,evo i posle faksa,pa ih ne mrzim,cak sta vise,svaki "fenser" mi je apriori bolji od bilo kog agitatora fanatika...
Cela moja prica:Vi koji niste iskodirali ni p od programa znate sve i apsolutno ste merodavni da objektivno procenite bolji izmedju ova dva sistema!?!??Pa da,kada znate bolje da sastavite reprezentaciju od selektora ,sto ne biste znali i da napravite bolji os od mswin-a?U stvari vec ste ga napravili...GNU/LINUX, uvod u novo hriscanstvo i fanatizam...A Stallman da je lik i strucnjak,jeste,ali verovatno kada ostane sam kuci,smeje se vama,******ma...
Na kraju:Ja ne mrzim LINUX,naprotiv,ali mrzim ljude koji se pale na bilo sta(pa i na njega),a samo paljevine mogu da pisu LINUX RULLS,WINDOWS SUCKS i prosto zapene kada objasnjavaju vrline njihovog os-a(pardon mane onog drugog)...