Prikaz jedne poruke
Stara 31.12.2008, 1:49   #6398
Mithrandir
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 62 puta na 45 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mithrandir
Određen forumom Re: Šta slušate od muzike...

Citat:
SirDuck kaže: Pregled poruke
Jel broj nepoznatih reči čini tekst sjajnim?
O tome ti pričam, metal se previše bazira na formi umesto na suštini.
Zasto izvlacis zakljucke koji nisu tu?

Sjajan tekst je onaj koji te dirne, koji probudi vatru u tvojoj dusi. U mom slucaju, to su najcesce tekstovi sa kojima mogu da se poistovetim, da vidim sebe i svoje postupke (u nekoj meri) u tekstu. Ili tekst sa cijom se porukom slazem i ciju sustinu razume svaki atom mog bica (gorepomenuti Empty Words od Deatha, npr.).

A nepoznate reci... Meni to govori da se covek potrudio da pronadje (ako ih je znao, svaka mu cast, Svedjanin pise bolje, recitije tekstove na engleskom od bilo kog muzicara s kojim sam se ja sreo, a kome je engleski maternji jezik) precizne reci. Govori o tome koliko su mu reci vazne, koliko mu je vazno da pronadje pravu rec. Rec koja ce precizno i koncizno odrediti pojam koji zeli da iskaze. Takodje, te reci doprinose atmosferi teksta i pesme. I konacno - obrazuju slusaoca.

Sto se tice narkomanije, mislim da je rock muzika u celini odlicno obrazovno sredstvo. Kada slusam pesme ili intervjue Layne Staleya, pokojnog pevaca Alice in Chainsa, ne pada mi na pamet da ikada probam bilo kakvu vrstu narkotika. Rock, ma muzika u celini, pun je primera ljudi koji propadaju zbog zavisnoti (bile to droge, alkohol itd.).

Poslednja ispravka: Mithrandir (31.12.2008 u 2:20)
Mithrandir je offline   Odgovor sa citatom ove poruke