Citat:
AstraLogos kaže:
E tako vec moze.  Max 10%
Nije u pitanju guglanje, vec tvoj navod koji se lepo moze ovde procitati, da za godinu ipo izgubi vishe od 50W. Pa nisam valjda ja ovo izmislio vec si ti tako napisao.
No u redu je ispravio si se.
Druga stvar, nigde nisi mogao procitati da sam rekao da OCZ nevalja, da je djubre ili slicno. Odlicno je ( osim onih malih prituzbi na pistanje kod jednog modela ) ali nije to jedino napajanje na svetu da se toliko forsira.
Trece. I brendirane firme imaju svoje lose dane i neispravne modele budimo objektivni. Nisu samo kinezi shit.
Mada mogu ti reci da Codegen od 500W 12-tica kuler, koji sam ja imao 2 meseca u kompu radi savrseno sa poprilicno jakom konfom. Dobro to mu je limit. Ali za slabije konfe svaka preporuka, plus sto je cenovno veoma povoljan!!!
Tvoje napajanje je jedno od boljih. Pa sto njega ne preporucis???
|
I jesam u gornjoj poruci, inache sam batalio da preporuchujem stvari koje imam (a i pored toga je samo napajanje dosta skupo, mnogo se vishe isplati kupiti sa kucishtem koje je takodje dosta kvalitetno...) jer se stalno neki pametnjakovic javi i kazhe: "Samo preporuchujete ono shto vi imate" itd. Mislim, i ja sam isto pri kupovini gledao da uzmem najbolje za pare jbt. Dodushe, kada sam kupovao Sonatu nisam ni znao koliko je odlichno napajanje u njemu, ali tako je ispalo. Uglavnom, Pjanovic je ukapirao
Shto se 50W tiche, pa toliko sam puta pominjao to gubljenje kapaciteta da mi se smuchilo, pa sam odmah srachunao da je vec izgubio prednost (od tih 50W) nad 500W napajanjem, a i vishe od toga. Takodje, Pjanovic je znao o chemu pricham
Shto se OCZ-a tiche, ja stvarno ne znam kako bi neko drugi protumachio ovo:
Citat:
AstraLogos kaže:
A on opet jedno te isto OCZ pa OCZ pa OCZ napajanje i ni jedno drugo ne valja, osim sto malo pistuce.
|
PC Power & Cooling proizvodi i StealthXStream su gotovo nebo i zemlja. Preporucheno je zato shto je Pjanovic rekao 70-80e, ono koshta 65e i taman bi mu leglo, bilo bi mu dovoljno 500W, nego da daje 10e vishe (koliko god ta suma bila mala) na neko jache. Situacija kod nas je takva da OCZ ima cenovno najpristupachnija napajanja dobrog kvaliteta, pa se jako chesto preporuchuje.
Za 65e mozhesh da kupish 600W LC Powera, 500W Cooler Master eXtreme-a, koji u ovom rangu ne pretstavlja ni konkurenciju, 550W Chieftec GPS-a koji je vec ocrnjen od Jonnyja koji je rekao da bi pre uzeo LC Power, ili 500W Thermaltake TR2 serije, koja je loshijeg kvaliteta od gorepomenutog PC Power & Cooling-a. Meni je izbor bio dosta jasan. Ista situacija sa ostale 2 ponude, s tim shto je PC Power & Cooling 610W neverovatno jeftin za ovako dobro napajanje, i svakako predstavlja super kupovinu, dok Antec ima i konkurenciju u vidu TT Purepowera 600W koji otprilike isto koshta, ali je spomenut samo kao najjeftinije 80+ i Active PFC 500W napajanje koje vredi kupiti, ne kao direktna ponuda...