Prikaz jedne poruke
Stara 31.5.2009, 20:33   #240
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
Post Re: Da li će napajanje izdržati grafičku?

Citat:
Pjanovic kaže: Pregled poruke
Prestani uopsteno da govoris, ko da mi ovde ne znamo pricu tu.
Ali ovo nije jaka masina, nit je graficka ekstreman potrosac, procesor jos manje.
Podpuno si u pravu , Evo ti ga moj primer (mašine iz profila) u trenutnom setapu imam 2x4830 + 6-8 HDD-a (u zavisnosti šta radim) , svu hardovi su u HotSwap fiokama koje takođe troše , imam vodu u kućištu .... I sve to lepo radi sa TT-om od 700W , Baš , malopre posetij onaj PC Power Calculator sajt i oni za takav setup preporučuju napajanje od 1300W . A moj primer pokazuje da to nije baš tako .... Ja nisam neki doduše neki kloker i kod mene je sve na štok klokovima , i nije da sad ja nešto pocenjujem značaj napajanja . Ne kažem ja da napajanje nije bitno ali bre nemojte da ljude prepadate i da ih plašite kako nešto (recimo E5200 + 3850) NEĆE raditi na Codegenu od 400-500W .... Pa naravno da oće ... Možda neće uspeti da nasvira prooc na recimo 3.2-3.5GHz ali daleko od toga da neće raditi . Imam još jedan skorašnji primer (mog burazera od strica) kome sam prošle godine prodao mašinu sa TT-om LitePower 400w . I onomad (pre dvenedelje smo radili apgred) , čovek je uzeo moju staru dobro poznatu X38-DQ6 , na nju smo spucali Q9400 + 3850 + 4GB + HDD + naravno TT-ovo Vodeno lađenje (imao sam jedno neodpakovano u rezervi ) i sve bre to radi u Čiftek Dragonu + TT400W doduše zabranio sam bilo šta da klokuje ali to radi bez greške ..... Tako da moj zaključak bi bilo da netreba da plašite baš tolko ljude sa napajanjima . Ne kažem da netreba voditi računa i o tom segmentu kada se sastavlja onfa ali nije pa ni tolko strašo ako neko kupi Codegena i na njemu drži meinstrim intel konfiguraciju od 300-400 eura . Pa nisu zaboga svi oni koji imaju intel konfi i klokeri tvrdim da 80% korisnika računara u Srbiji nijeni čulo za klok računara niti to ima nameru ikada da radi . A druga je priča što se neki ljudi sa foruma lože na to , i onda kad se pojavi neki novajlija koji kupuje konfu ili se intewresuje za neko recimo napajanje . Onda ga ovde salete trojica-četvorica i 'oma ide pitanje "a 'el će ti da klokuješ konfu" i čovek se zbuni i onda tako zbunjen pa kaže "pa možda malo u dogledno vreme" ikako nezna ni šta je klok a ond aolaze čuveni saveti "kupi OCZ 500w , to je minimum za tvoju konfu" i slične stvari . A morate da budete svesni još jedne stvari da čovek koji nešto zna o kompovima i koji zna šta mu treba sigurno neće doći ovde da mu mi sklapano konfu niti da mu mi biramo komponente , već će sve sam da odabere po svojoj meri šta mu je potrebno .... I tako dalje i tako bliže baš sam se nešto raspisao
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci:
Mickie (1.6.2009), Nikola Milosavljevic (31.5.2009), toxic (3.11.2009), vlajo (1.6.2009), zoca (1.6.2009)