Pozdrav.
Resio sam da menjam kompjuter, mislim da mu je vreme vec davno proslo.
Pa da pocnemo ovako...
Budzet je oko 700 evra.
Potrebno je sve osim monitora i zvucnika.
Monitor je:
Samsung 940n - Malo je stariji...ali je zadovoljavajuci.
Zvucnici su:
Genius 5.1
Osim toga, potreban mi je manji hard disk. Neki od 120GB na kojem bi mi se nalazio samo OS i sl, a vec imam jedan WD od 640GB koji bi mi sluzio za podatke. I bilo bi pozeljno neko...bolje i tishe hladjenje
Graficka bi bilo pozeljno da ima HDMI izlaz(zbog TV-a. A ovu sto sto sam izabrao mislim da nema). Nije neophodno jer imam neki "produzetak" preko kojeg HDMI kabal moze da ide na graficku bez takvog izlaza(ne znam kako se zove).
Kompjuter mi treba za sve. Od programiranja, preko HD filmova, do igrica.
E sada gledao sam malo sta ste vi preporucivali i kopao po internetu, pa me zanima sta vi mislite o ovoj konfiguraciji:
Maticna: Asus P5K Pro - 110€
Procesor: Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8MB 1066MHz S775 - 180€
Graficka: Radeon HD 4870 1GB GDDR5 - 185€
Ram: Kingston 4GB (2x2GB) 1066MHz DDR2 HyperX - 60€
Hard Disk: WD Caviar WD1601ABYS 160GB 7k 16MB SATA300 - 50€
Kuciste: Chieftec 450W - 75€
CD/DVD: Neki za oko 20€
Kuler za processor: To vec nisam mogao da nadjem kakv bi odgovarao procesoru ali racunam da ima ok za 50ak evra.
Mozda ovaj:
CoolerMaster V8
I ako sam dobro izracunao ovo dodje oko 730€.
U ovih 730 evra ne ulazi zvucna karta i slusalice. Posto jos uvek za njih ne znam koliko para da izdvojim pa ih kalkulishem odvojeno.
Uz to bi mi bila potrebna zvucna karta.
Planiram da uzmem
Razer HP-1 slusalice
I uz njih sam mislio da uzmem i
Razer AC-1 zvucnu kartu.
To sam nasao na nekoj „akciji“ gde oba mogu da kupim za oko 25.000 dinara, tako da ako imate neshto drugo imajte na umu tako neku cenu.
Slusalice bih koristio samo za igrice, skype i mozda za filmove(zvucnici mi bas ne odgovaraju za to) i voleo bih da budu 5.1. Sta vi mislite o tome, da li je iko od vas imao iskustva sa takvim slusalicama.
Ne planiram da koristim kompjuter za bilo kakvu obradu zvuka i sl.
Ali bih voleo da imam super zvuk, i posto ne menjam kompjuter tako cesto, voleo bih da uzmem nesto OK i stabilno.
Pa ako bi mi pomogli u odabiru komponenata i sastavljanju konfiguracije bilo bi super =)