Citat:
SFRJ-Forever [CG] kaže:
....da se tehno slusao samo u ruralnim djelovima Srbije. Da nije bilo ovih krupnih, losih, promjena svih ovih godina, folk, kakav ga danas znamo ne bi ni postojao.
|
Sa ovom konstatacijom sto se tice tehnoa ne mogu nikako da se slozim....
U svojim pocecima techno je bio teski underground i strogo ogranicena klubing muzika za odredjenu ciljnu grupu(uglavnom teski geek-ovi i technomani i po koji haker)
Inace,techo ima izrazito(bar je imao)urbanu formu-nikako nije to bila muzika za seljacine...
E sad,to sto ju je neko sa viseg nivoa pogurao i odlucio da je pretvori u klasican mainstrem za svaku susu je druga prica,tako da je danas cituacija znatno znatno drugacija....
Sada techno slusaju ili najveci fenseri ili najveci seljaci-pogledajte malo techo zurke i videcete kakvih zivopisnih likova tu ima....
U svim manjim gradovima(a bogami se to siri kao zaraza i vecim)poput mog,ljudi slusaju ili techo ili narodnjake(tacnije turbo folk)s tim sto su ti isti sto slusaju narodjanke poceli da konzumiraju i techo-nema nista izmedju-mislim da bi u mom gradu metalci,pankeri pa i rokeri mogli da se izbroje na prste dve ruke....
BTW pricam generalno i nemam nameru da ikog uvredim.....
Sto se tice ostatka tvog posta,apsolutno te podrzavam!
Inace,ja sam pre slusao techo bas dosta i to u vreme kada je vec pocela njegova komercijalizacija,slusam sam i industrial(i slusam ga jos uvek i danas)pa sam se polako preko njega presaltao na metal...
Techo sada da slusam nema sanse-ako i samo pokusam,krene da me smara strahovito....
Ima zaista sjajnih DJ-eva koji u takvu sinteticku muziku unose ipak nesto lepo i kreativno-ali takvih je jednocifren broj....
PoZ svima!