Citat:
Covenant kaže:
Sa ovom konstatacijom sto se tice tehnoa ne mogu nikako da se slozim....
U svojim pocecima techno je bio teski underground i strogo ogranicena klubing muzika za odredjenu ciljnu grupu(uglavnom teski geek-ovi i technomani i po koji haker)
Inace,techo ima izrazito(bar je imao)urbanu formu-nikako nije to bila muzika za seljacine...
E sad,to sto ju je neko sa viseg nivoa pogurao i odlucio da je pretvori u klasican mainstrem za svaku susu je druga prica,tako da je danas cituacija znatno znatno drugacija....
Sada techno slusaju ili najveci fenseri ili najveci seljaci-pogledajte malo techo zurke i videcete kakvih zivopisnih likova tu ima....
U svim manjim gradovima(a bogami se to siri kao zaraza i vecim)poput mog,ljudi slusaju ili techo ili narodnjake(tacnije turbo folk)s tim sto su ti isti sto slusaju narodjanke poceli da konzumiraju i techo-nema nista izmedju-mislim da bi u mom gradu metalci,pankeri pa i rokeri mogli da se izbroje na prste dve ruke....
BTW pricam generalno i nemam nameru da ikog uvredim.....
Sto se tice ostatka tvog posta,apsolutno te podrzavam!
Inace,ja sam pre slusao techo bas dosta i to u vreme kada je vec pocela njegova komercijalizacija,slusam sam i industrial(i slusam ga jos uvek i danas)pa sam se polako preko njega presaltao na metal...
Techo sada da slusam nema sanse-ako i samo pokusam,krene da me smara strahovito....
Ima zaista sjajnih DJ-eva koji u takvu sinteticku muziku unose ipak nesto lepo i kreativno-ali takvih je jednocifren broj....
PoZ svima!
|
Ups, greska u mom kucanju [kucao sam prije spavanja pa sam grijesio], mislio sam da kazem folk muzika u ruralnim djelovima. Popravljeno
P.S. Ne znam za vas, ali ja sam odrastao na stranoj televiziji, tacnije Njemackoj, nas TV nisam gledao, Pink nisam imao, tako da sam bio izolovan od uticaja domace muzike. Takodje moji roditelji ne slusaju folk tako da je i to imalo uticaja na mene. HVALA BOZE da danas ne slusam folk!!!
P.P.S. Kamo srece da danas ima vise tehno zurki u BG-u, ne bih znao za sebe od srece