Re: Ne znam koliko ima RAM-a moja grafa?
To bi trebalo da je OK, dok god je System Video Memory na 0mb, ne morash da brinesh jer znachi da se nishta od RAM memorije ne odvaja na grafiku. One cifre su prilichno zbunjujuce, sve to bi trebalo da je u redu, jer onih 1407MB koji su pod stavkom Shared System Memory predstavljaju broj koji bi teoretski Vista dodelila kartici, ako ne mozhe da pokrene Aero kako treba (ne radi na klasichan nachin kao dodavanje memorije kod integrisanih reshenja). Naravno, daleko od toga da je to potrebno, pa se to nikada nece desiti. Tu memoriju softver mozhe da koristi bez ikakvih problema, nije ona rezervisana samo za grafiku. Broj 1919 je samo sabiranje ova druga dva, predstavlja kolichinu memorije koju bi kartica imala pod uslovom da joj Vista doda to gore.
Kod mene takodje pishe da je Total 2302, a Shared 1791, ali ako odesh u Task Manager -> Performance -> Resource monitor (nisam siguran da li ovo ima Vista, uglavnom radi na Windows 7), videcesh da je available memory tachno koliko treba kada se oduzme memorija koja se trenutno koristi i memorija rezervisana za hardver.
Nisam siguran da li postoji nachin da se ovo bilo kako promeni, ali nema ni potrebe.
|