Prikaz jedne poruke
Stara 12.10.2009, 15:35   #8
pharaon.92.bc
Starosedelac

Član od: 9.1.2008.
Zahvalnice: 395
Zahvaljeno 646 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pharaon.92.bc
Određen forumom Re: Thermaltake Level 10 concept case

Citat:
veseliburek kaže: Pregled poruke
Ovo će teško naći svog kupca, kad je u pitanju DOBRO vazdušno hlađenje, neophodan je dobar protok. (ja moj komp iz profila hladim sa 3x12cm Xilence ventilatorima + vent na napajanju, cela poenta je protok vazduha )
Glupo je stavljati svaku komponentu u odvojeno kućište, kućišta nisu ovakva kakva jesu bezveze, ne znam šta ovi sad izmišljaju toplu vodu...
Izgleda da nisi shvatio poentu ovakvog dizajna.Pa fora i jeste u tome da se naprave odvojena "kucista" za svaku komponentu kako toplota koju proizvode npr. hardovi ne bi bespotrebno povecavala temperaturu CPU-a.Na ovaj nacin se specava sirenje toplote jedne komponente po celom kucistu.Hardovi imaju svoje hladjenje,napajanje svoje kao i MB sa ostalim komponentama.Deo u kome se nalazi maticna ploca sa grafickom tj. grafickim kartama ima jedan 140mm vent koji uvlaci hladan vazduh i jednu 12-icu koja izvlaci topao vazduh.Sasvim dovoljno za odlicno hladjenje ovih komponenti (ja bih ipak dodao jednu 12-icu na gornju stranu da izvlaci vazduh ).U standardnom kucistu vent se obicno nalazi ispred HDD kaveza i svu toplotu sa hard diskova "gura" dalje ka procesoru i grafickoj karti.Samim tim temperatura CPU-a i GPU-a se povecava.No,u svakom slucaju dizaj kucista je do jaja.
pharaon.92.bc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke