U fm 2009 i ranijim kada se namesta taktika odredjenim igracima si mogao da namestis strelice u napred ili nazad koje naravno pokazuju kako ce se taj igrac kretati:
a taktiku si ovako namestao:
I svakom igracu si mogao da namestis koliko ce biti ofazivan i tako to,a igranje na kontru, presing, i tako te stvarcice si morao sve sam da namestas.
Sada su uveli novi vid taktike ( a moze da se vrati i na stari ali kad jednom prebacis na stari nema povratka), da ti imas opcije kako ce tim da ti igra npr: normal counter, attaking, overload... i on ti prema tim parametrima sam namesti kontra napad ,igranej na ofsajd itd... Ali onda svakom igracu ponaosob moras da namestas njegovu ulogu i i zasta je zaduzen, npr za FC-a imas advanced forward, target man, poacher , a onda namestis da li hoces da da ima ulogu da napada, drzi svou poziciju ili da se vise vraca u odbranu. Za svaku tu ulogu ti pise koje ocene trebaju i naravno sta radi igrac ako ima tu ulogu.Ako znas engleski neces imati problema.Evo slika:
Sad na tebi je da biras neku od ove dve vrste namestanja taktike, inace preporucujem taman skin zbog lakeg pregleda ocena igraca...Nadam se da sam pomogao...