Prikaz jedne poruke
Stara 6.12.2009, 23:42   #269
richa
Član

Član od: 1.2.2009.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 63 puta na 51 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku richa
Određen forumom Re: Umrežavanje desktopa i laptopa (osnove umrežavanja)

Citat:
Encephalon kaže: Pregled poruke
Imam HG510 i kupio sam tp link, povezao sam ga sa HG510-ok... Sta treba da uradim da bi imao wireles?

Hvala unapred!
Ovako sam ja uradio. Doduse ja imam huawei mt882, al mislim da je ista ili slicna procedura.

Prvo prikopcas huawei modem na komp, zatim udjes u neki od browsera (IE, Mozila) preporucljvo IE pa kucas 192.168.1.1 zatim ce ti traziti user name i pass. Kod mene je po defaultu bilo oboje admin.

Potom ulazis u podesavanje huawei rutera i prebacis ga u BRIDGE mod.
Kad si to uradio sad otkopcas taj ruter i ukljucis tp link, i ista procedura, znaci browser pa 192.168.1.1, kod mene je isto bilo admin i za user name i za pass...

E onda u podesavanjima tp linka ides na Network/Lan (sa lijeve strane) pa tu imas da mu IP Address-u i stavi 192.168.1.10, Subnet Mask ostavi kako jeste.

Poslije toga ides na WLAN i tu podesavas ovako:
WAN Connection Type: PPPoE
User Name: ono koje si dobio od telekoma u ugovoru
Password: takodje kao i prethodno sto si dobio u ugovoru
Wan Connection Mode: ja sam stavio Connect Automatically (ostalo sve ostavis po defaultu)

To je to sto se tice podesavanja za LAN i WLAN.

Sledece sto trebas da uradis je da stavis zastitu za svoju wireless konekciju da ti ne bi neko "krao" internet, a to radis isto u tim podesavanjima i odes na Wireless (sa lijeve strane ispod Network).

U drugom pasusu imas Enable Wireless Security i to cekiras. Ispod toga podesavas sledecim redoslijedom:
Security Type: WPA-PSK/WPA2-PSK
Security Option: WPA2-PSK
Encryption: AES
PSK Passphrase: ovdje upise pasword koji zelis, najbolje je da to bude kombinacija brojeva i slova.

E sad si podesio oba modema/rutera. Sledeci korak je da prikopcas huawei na tel. liniju, pa iz njega utp kablom u tp link u WAN, a jos jednim kablom prikopcas svoj desktop iz tp link LAN1. Za wireless kad se budes konektovao trazice ti sifru onu koju si stavio (PSK Passphrase).
richa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke