Citat:
Encephalon kaže:
Imam HG510 i kupio sam tp link, povezao sam ga sa HG510-ok... Sta treba da uradim da bi imao wireles?
Hvala unapred!
|
Ovako sam ja uradio. Doduse ja imam huawei mt882, al mislim da je ista ili slicna procedura.
Prvo prikopcas huawei modem na komp, zatim udjes u neki od browsera (IE, Mozila) preporucljvo IE pa kucas 192.168.1.1 zatim ce ti traziti user name i pass. Kod mene je po defaultu bilo oboje admin.
Potom ulazis u podesavanje huawei rutera i prebacis ga u BRIDGE mod.
Kad si to uradio sad otkopcas taj ruter i ukljucis tp link, i ista procedura, znaci browser pa 192.168.1.1, kod mene je isto bilo admin i za user name i za pass...
E onda u podesavanjima tp linka ides na Network/Lan (sa lijeve strane) pa tu imas da mu IP Address-u i stavi 192.168.1.10, Subnet Mask ostavi kako jeste.
Poslije toga ides na WLAN i tu podesavas ovako:
WAN Connection Type: PPPoE
User Name: ono koje si dobio od telekoma u ugovoru
Password: takodje kao i prethodno sto si dobio u ugovoru
Wan Connection Mode: ja sam stavio Connect Automatically (ostalo sve ostavis po defaultu)
To je to sto se tice podesavanja za LAN i WLAN.
Sledece sto trebas da uradis je da stavis zastitu za svoju wireless konekciju da ti ne bi neko "krao" internet, a to radis isto u tim podesavanjima i odes na Wireless (sa lijeve strane ispod Network).
U drugom pasusu imas Enable Wireless Security i to cekiras. Ispod toga podesavas sledecim redoslijedom:
Security Type: WPA-PSK/WPA2-PSK
Security Option: WPA2-PSK
Encryption: AES
PSK Passphrase: ovdje upise pasword koji zelis, najbolje je da to bude kombinacija brojeva i slova.
E sad si podesio oba modema/rutera. Sledeci korak je da prikopcas huawei na tel. liniju, pa iz njega utp kablom u tp link u WAN, a jos jednim kablom prikopcas svoj desktop iz tp link LAN1. Za wireless kad se budes konektovao trazice ti sifru onu koju si stavio (PSK Passphrase).