Prikaz jedne poruke
Stara 2.7.2006, 11:15   #107
Surovi
Član

Član od: 25.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Windows (XP) VS Linux

pomalo je neravnopravno porediti ova dva sys-a...
kod nas, dok je cvetala piraterija, a bogami jos uvek ima primera, novi kompovi se isporucuju sa eto tako nekim os-om koji je naravno windows i tacka... tu u startu ne postoji sansa za pocetnika koji kada se navikne na to okruzenje koje mu je poklonjeno, i koje nije lose(da se ne lazemo), narocito za pocetnike, koji nemaju previse zelje za eksperimentisanjem, niti hrabristi zbog nedostatka novca(misle kao:"sta je ovo contol panel? ma ne znam ja nije to word ako to kliknem moze svasta da se desi..." itd). oni za linuks nisu culi, i kad cuju nemaju zelju da predju sa necega sto im je dovoljno za basic needs njihove... zasto bi se mucili kad vec imaju ovo sto radi... ako se win spuca, oni misle da su oni krivi(sto ustvari jesu, ni win se ne spucava sam od sebe) zato sto nemaju dovoljno znanja... sta ce njima sad neki tamo linux koji moraju ponovo da uce kako se radi u njemu/gde mi je start?/gde je word?/gde je pobogu solitaire ili minesweeper /...

ne znam kako je u upravnim(da ne kazem normalnim) zemljama, valjda komp dolazi go, ili sto je logicnije, sa nekom linux distribucijom(osim onih kojima u konfiguracji pise winxp included ili sl.). to bi vec bilo malo ravnopravnije, ovako uvec ce linux zajednica biti u manjini, sve dok piraterija ne bue skroz iskorenjena i nasi ljudi vide kad kupuju os da je jedan lupam 150e a ovaj 150din sta mislite koji ce os onda biti najpoppularniji a?

opet postoje ljudi koji koriste lunux, i vecina njih je ili presla sa win-a ili koristi oba(pobogu pa win je dosao uz konfiguraciju ) i sasvim je normalno da brena linux... ali polako sticem utisak da je cela ova tema osmisljena da win hateri napadaju ocajno los winxp i na neki nacin hrane svoj ego, zato sto oni koji su sposobni da sami instaliraju linux, oni ce to i uraditi, a svi ostali kojima je dovoljno ovo sto imaju, koji nemaju zelju za novim znanjima, novim pobedama ostace na winu. nekako je jednosmerno prepucavanje, zato sto onaj ko brani windows nije probao linux(cast izuzecima), vec pljuje po njemu na osnovu glasina, a linuxsashi su probali oba i imaju objektivnu sliku o svemu... jednostavno neravnopravna borba
Surovi je offline