Citat:
Projectlord kaže:
Zdravo svima!
I ja imam slican problem kao SAN SALE. Povezujem notebook(win xp HOME) i desktop(win xp profesional) preko kabla sa crossover-om, ip adrese su:
10.0.0.10
255.0.0.0
i 10.0.0.11
255.0.0.0
probao i sa 255.255.255.0
stavio sam isto ime za workgroup, ali... Sa notebook-a vidim desktop racunar, ali samo kad kliknem da se promeni view da bude kao WORKGROUP COMPUTERS, tj ne vidim njegove sherovane foldere i ne mogu da pristupim njemu, javlja kao:
\\House is not accessible. You might not have permision to use network resuorses. Contact the administrator of this server to find out do u have access permision
The network path was not found
A na desktop racunaru uopste nevidim notebook?!?
pingovao sam ih medjusobno u command promtu, svi paketi stizu bez gubitaka. Iskljucivao sam firewall-e na oba racunara ali nista-isto.
Kabl je ok 100%, nosio sam u servis za svaki slucaj posto nemam klesta stavim nove zabice, sve ok.
Na oba sam iskljucio QoS Packet Scheduler, mada na notebook-u pored toga sam iskljcio i neke druge protokole\klijente za koje nikad nisam pre video koji su dosli uz notebook i opet nece.
Jos jedna stvar, na desktopu desni klik na my computer\properitis\computer name nemam opciju NETWORK INDETIFICATION WIZARD kao na desktopu(verovatno nema veze).
Ranije sam umrezavao racunare i nisam imao ovakav problem.
Molim ako neko zna resenje PLEEEEEAAAASEEEE HEEEEELP !!!
huh!
|
Pozdrav.
Na ovo pitanje, koliko sam uspio da upratim, niko nije odgovorio, a zanimljivo mi je sto imam isti problem. Dobro, 'ajde, nije bas isti... Ovako:
U firmu od nekoliko kancelarija je ubacen stampac u jednu od njih (naravno, povezan je sa racunarom). E sad, ti racunari su preneseni iz druge ispostave iste firme gdje su bili nakaceni na server. Medjutim, ovdje servera nema, samo su utrpani u jedan 24-portni svic. S obzirom da je internet (doveden do svica) dostupan na svakom od racunara, mreza radi (iako iz nekog razloga nece da se pinguju medjusobno...

). S obzirom na to da su tamo odakle su preneseni pripadali razlicitim workgrupama, medjusobno nikako da se vide, pa tako ni da nadju taj stampac koji je prikacen na jednog od njih. E sad, ja skontam (u trenutku nadahnuca) da bi najpametnije bilo da napravim novu workgrupu i da svaki od racunara dodam, pa da tako eliminisem problem neprepoznavanja. Krenem od glavnog racunara. Logujem se kao administrator, promjenim ime workgrupe, on kaze resetuj, ja resetujem, kad... Nema vise naloga koji su postojali na racunaru!!! Pokusavam da se logujem kao administrator, odbija mi sifru... Vec polako pocinjem da ciljam stok od vrata misem (bezicni, srecom), kad, u bijesu, slucajno pritisnuh tastaturni amin, i... gle cuda! upadoh u administratorski nalog bez ikakve sifre... HMPF?! Ajde, prokontam, vjerovatno se desilo zbog promjene grupe. Provjerim postojanje odgovarajucih foldera u Documents and Settings, ok, sve je tu, naloga mozda i nema, ali bar su podaci ostali. Ajde, dobro, postavim ja drugu sifru kao administrator, i sad idem Entire Network, kako bih zavirio ima li te moje grupe kreirane prije ovog soka. Slijedi mnogo veci sok, poruka slicna ovoj koju je dobio Projectlord. Dakle, ja nemam dovoljno privilegija da pogledam sta se tu desava i treba da kontaktiram administratora, koji sam opet ja. the...................
Pitanja:
1. WHAT THE F**K??? Sta se desava? Zasto ja, kao administrator sa najvise privilegija koje uopste xp korisnik moze da ima, nemam dovoljno da pogledam workgrupu koju sam licno kreirao???
2. Ako bih vratio racunar u onu workgrupu koja je bila prije, da li ce se vratiti i nalozi? Mogu li ikako da dobijem naloge nazad u ovoj workgrupi? Napominjem da su oni iz User Accounts jednostavno nestali, a njihovi folderi su tamo gdje treba da budu, kao sto vec rekoh. Ono sto me najvise frapiralo je gubitak administratorske sifre...
3. Je l' nesto pogrsno u samoj ideji (ovo oko stampaca)?
4. Ako uradim isto na ostalim racunarima, pretpostavljam da ce isto tako zeznuti naloge, sto je meni potpuno svejedno, medjutim to moze predstavljati grdan problem ljudima koji rade na njima, iz vise razloga. Na primjer, prosto nikako nisu mogli da svare to sto sam instalirao Firefox i rekao im da ubuduce TO NARANDZASTO koriste za internet umjesto ONOG PLAVOG...

Odlutah... Cetvrto pitanje je: Moze li kako racunar da predje na drugu workgrupu bez ove kontraindikacije?
Zahvaljujem...