Citat:
Christan Troy kaže:
To sto ti ne razumes poruku, ne znaci da ona nije pametna i duhovita
A ja sam itekako informisaniji od tebe  Vidim da jos uvek verujes u price za malu decu, medju kojima je i ta da zlato ima neku bogom danu vecnu vrednost  Pa ono isto kao i papirni novac ima iskljucivo dogovornu vrednost dok to odgovara onima koji su to odlucili, a to sigurno nismo mi  I dosta o ovome 
Nego o temi, ovo mi mirise na zajednicko poslovanje AMD i Nvidie , cas jedan ostvaruje profit, cas drugi.. ili ko sto je neko primetio da se obara vrednost kompanije da bi se lakse prodala pred nastupajuce velike promene na polju gaming hardvera 
|
Poruka je bila izuzetno pametna i korisna, a prosto nas sve zabole stomak od smeha, tek ce da nas zaboli ako nVidia ne izadje dosta konkurentna iz ove guzhve. Gubitaka ce sigurno biti.
Nisam ja tu da cenim da li zlato ima vechnu vrednost ili ne, ali ga ne koriste dzabe u prorachunima, takodje pre verujem da ce na ovoj planeti proglasiti evro nevazhecim, nego zlato, shto mu je jedna velika prednost

.
U chemu god ja hteo da rachunam, u pokushaju da izbegnem svadju oko kursa, potpuno je nebitno, rachunica ostaje ista - za one pare za koje u zadnje 2 godine kupujete kartice koje pokrecu sve, nikada niste mogli da ih kupite, ali po principu "dash im prst, oni hoce celu ruku", sad ce ljudi pocheti da se zhale shto za 100e ne mogu da igraju Crysis XXVII na maximalnim detaljima. Eh, ako pukne nVidia na par sezona (highly unlikable), kad raspale po cenama crveni, kako li cete onda da kukate...
E sad, shto se market share segmenta tiche, treba imati u vidu i bezobraznu nisku proizvodnu cenu ATI chipa, tako da se njima bash i ne zhuri da preotmu shto vishe trzhishta - njima profit svakako ne fali, gledajuci sa te strane.
Sa druge strane, nisu se oni vezhbali na 4770 2 godine, vec jedva par meseci (i on je takodje imao problema sa slabim yieldom, pa ga je nestalo sa trzhishta u vrlo bliskoj istoriji), pa Fermi verovatno iz slichnih razloga kasni. Cenim da ce za par meseci svejedno da se pojavi, koliko god slab yield imao. Mozhemo samo da se nadamo da ce vredeti bilo kakvog chekanja, mada me njegov power consumption josh uvek brine, ali to bi vrlo verovatno trebalo da se smanji i smanjenjem velichine chipa, shto verovatno i jeste jedan od uslova da se yield malo oporavi. Medjutim, to mozhe rezultovati i u promeni arhitekture, mada chisto sumnjam da ce nVidia na to da se odvazhi, mozhda vidimo i josh gore performanse nego shto se sugerishe...
Opshti zakljuchak iz cele teme je samo to da na Fermiju treba josh da se radi, shto nije nishta novo.