Prikaz jedne poruke
Stara 19.7.2006, 0:26   #114
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
Određen forumom Re: Windows (XP) VS Linux

Citat:
holodoc kaže:
Inače, prva distribucija koju sam imao instaliranu na kompu bio je SUSE 10 i moram da priznam da sam njime razočaran! Jednostavno nije mogao da pruži ono što je meni trebalo a to je dobra, stabilna i brza!!! podloga za rad u C, C++-u i PHP. Sa SUSE-om je sve to išlo nekako loše počevši od problema sa kompajlerom (koji sam opisao u jednoj temi) pa sve do "šašavog" YAST-a koji nije baš umeo da se snađe nešto posebno sa instaliranjem paketa. Treba li da pominjem da sam se užasavao KDE-a koji je jednosatvno jeo resurse u pored toga što teram 64-bitnu mašinu sa poprilično FLOPS-a . Na kraju, posle određenog vremena provedenog sa SUSE-om, počeo sam sve manje i manje da "ulazim" u njega.
Ja sam probao SuSE 10.1 i zaista se odusevio,ali samo jedan dan-ono sto me je najvise razocaralo je bug u package manageru koji treba da se patch-uje da bi sve funkcionisalo kako treba,sto meni nije nikako polazilo za rukom... uprkos uputstvu koje sam imao-Yast mi je uvek zakucavao na istoj opciji....
Potpuno razocarenje za mene-pre svega zbog toga sto su zapostavili odlicni Yast i krenuli da forsiraju ono Zen cudo kada je u pitanju manipulacija paketima....
BTW zauzece resursa moze da se sredi-pogasis one silne procese u Yast-u sto ti ne trebaju i oslobodis skoro 200MB memorije
Inace sto se brzine i stabilnosti tice-tu SuSE(bar verzija 10.1)blista-prilicno je ubrzan boot kao i sam sistem u odnosu na verziju 9.3 koju sam zadnju koristio-tu zaista nemam nikakve zamerke.....

Citat:
holodoc kaže:
Dovoljno je reći da sam oduševljen i prezadovoljan Ubuntu-om u nedostatku boljih izraza.
Da,zaista je sjajan zar ne-meni se neda da probam Dapper Drake,ali je verzija 5.10 koju sam koristio odlicna
I upravo je ono sto si ti naveo njegov mozda najveci plus(pored Synaptica i apt-a naravno )-vrlo intuitivan i user-friendly(a ne moron friendly kao recimo SuSE ili Mandriva sa svojim win simptomima tipa "Are you really really sure?")
Prosto tera coveka da nesto novo i nauci,a ne samo da klikce misem-ima zaista odlican odnos GUI-a i konzole-ono da bi se bas zadovoljili svaciji afiniteti-sjajno
Slican pristup gaji i Fedora i to mi se jako svidelo....
Sto se tice brzine okruzenja-to je pre svega posledica novog Gnome-a 2.14 koji je,moram to priznati kao ljubitelj KDE-a,zaista sjajan,a prosto je za ne poverovati koliko je brzi od 2.12 serije i koliko manje memorije koristi...
Ono sto mene sprecava da mi Gnome bude default desktop je:
-nedostatak kvalitetnog native fajl menadzera(Gnome Commander je smesan u odnosu na Krusader)
-nedostatak kvalitetnog programa za GUI rezanje(ako ne racunamo Nero Linux )-Gnome Baker obecava,ali je i dalje daleko od komfornog i upotrebljivog....
-KDE Control Centre je sjajna stvar koju Gnome nema
-i naravno-AmarkoK
Poz!
Covenant je offline