@Marko_L
Deca se naravno ne uče plivanju tako što ih baciš u vodu i vičeš "maši" ručicama, ali postoji period u razvoju deteta kada koliko god se ti trudio kao roditelj, brinuo i pokušavao - moraš da popustiš "dizgine" i ostaviš ga da krene "samo na more i pliva bez tvog nadzora". Roditelj sam, znam šta pričam
A kao što si i sam rekao - dug je proces da od neplivača napraviš plivača, ali džabe da ga učiš a da niste zagazili u vodu.

Niko i ne kaže da će se u to uleteti glavom bez obzira. Rekoh ti, ima dovoljno vremena. Ali - tvoje rešenje da se to (mislim na karakter-set i ono što sam te pitao prvi put) eventualno ne prihvata mi je jednako rešenju da se protiv piraterije borimo tako što nećemo prodavati DVD rezače.
Ono što tebe očekuje kao onoga ko pravi sajt na ćirilici, jeste obuka koju smo svi mi koji se iole razumemo u kompove na ovaj ili onaj način prošli - ko je radio/bio prodavac računara i radio sa krajnjim korisnicima, imao je svakodnevno upravo to iskustvo, ili ko je radio u školi računara pa morao nakon svakog časa ponovo da instalira Win, ko je imao znatiželjne komšije/drugove/prijatelje... Verovatno kod tebe ima i umora u tome, jer nije lako raditi sa krajnjim korisnicima. Ali - izgleda da ti je suđeno, hteo - ne hteo, da budeš jedan od onih koji će pojašnjavati IT nepismenim i polupismenim šta je ćirilični domen, zbog tvog posla. A zar nije život divan kad upoznaješ raznolike ljude?

p.s. - nisam tvrdio da ima ogroman broj stručnjaka, već dovoljan broj. Naravno da se difejsovanje sajtova dešava, da ti ne pričam za Pink, ali gledajući šta se dešava u svetu - mislim da niko nema toliki broj da bi se od takvih stvari odbranio. Moj postulat: što jedan čovek napravi, drugi će u to upasti/iskopirati/provaliti... Ne postoji 100% siguran sistem osim ne prihvatanja novih tehnologija - tako sigurno niko neće upasti na sajt, jer sajta i nema.