Citat:
SeriousPain kaže:
pomagajte... imam stari komp star 5 godina za mesec dana kupujem novi ali bez zvuka nemogu ni 1 dan a kamoli mesec dana... stvar je sledeca kada sam ga otvarao da bih ga ocistio od prasine bio je pun prilikom skidanja venta sarafcigerom zakacim na maticnoj ploci i napravim minijaturni rez po ploci... nista vratim sve i upalim nema slike, odnesem u prodavnicu kazu otisao procesor, stave mi isti procesor i sve je normalno medjutim, nece da mi rade napred portovi za slusalice i mikrofon, te nazad prikopcam 5.1 zvucnike i ne rade kako treba, prije je sve radilo normalno... e sad za napred ove portove moguce je da sam pogresno spojio dzekove na maticnu plocu ali 99% sam siguran jer sam zapisao sebi kada sam odpajao od maticne... slusalice i mikrofon rade na drugom kompu, a na mom nece... isao sam u podesavanja ali nece i nece... ajde ako neko ima ideju zbog cega nece znaci na prednjoj strani kucista da rade sluse i mikrofon,a isto tako i pozadi isto ne rade... ajde mozda je problem to sto sam ostetio maticnu ne bi radilo pozadi, ali zasto nece napred?
hvala unapred...
valjda ima neki majstor koji bi mi mogao pomoci, u to ne sumnjam...  
|
Mozda si prekinuo neki kontakt za zvucnu, najbolje kupi novu zvucnu(600-700din), ali posto kupujes novi komp ne znam sta da ti kazem.
Naravno da nece, front panel je vezan za zvucnu.