![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
![]()
Pozdrav svima na SK Forumima
![]() Planiram skoriju (mesec dana) kupovinu TFT 19" monitora, a gledajući cenovnike i asortiman teško je odlučiti se.... Namena bi bila višestruka, filmovi i photoshop, eventualno da igre rade bez dotičnih duhova.... Čitajući neke teme po forumima, ispada da od cene ne zavisi i kvalitet jer ima mnogo ljudi koji hvale neke jeftinije modele dok ima mnogo besnih i razočaranih u monitore od 400 e i više. O čemu se radi ? Koji TFT zadovoljava sve potrebe? Ako se ograničimo na kvotu od 500 E (kao krajnju granicu budžeta) - šta kupiti? Unapred zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Kupi 226bw ja sam ga kupio pre nedelju dana i bruka je....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
XXXtreme
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Dvoumim se izmedju:
Samsung 205BW http://www.itsvet.com/proizvod/samsu..._monitor/1/414 LG L204WT http://www.itsvet.com/proizvod/lg-l2..._monitor/9/372 Znaci potrebno mi je ZA i PROTIV. Cini mi se da za cenu od oko 300E nisu los izbor, ali hajde neka mi neko ko je video/probao (na delu), barem 3-4 TFT monitora kaze nesto ozbiljnije od "ja imam "taj i taj" monitor i prezadovoljan sam vec citavih 4 dana???!!!" @muki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
XXXtreme
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Što se tiče wide aspekta nisam ga planirao u obzir dolaze klasični TFT monitori poput već navedenih. Najbitnije je da je slika čista i jasna jer gledajući pre neki dan pojedine Samsung modele nisam mogao da verujem da monitor od 450 e može da ima tako mutnu i lošu sliku. Dok je pored istih stajao LG (ne znam tačno oznaku) upola jeftiniji sa kristalnom slikom. #???!!##
Ako monitor daje loš 2D prikaz desktop-a pa kako li će raditi u photoshop-u ili nekoj igri........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 24.5.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 23 puta na 13 poruka
|
![]()
to sto vidjas po radnjama je obicno prikaceno analogno preko kvm switch-a sa neke eagle-kolike gf4 kartice i to u 4:3 modu pa slika na wide monitorima izgleda kao totalni trash,zato se i tripujes i ja sam bio zapanjen medjutim jasno je o cemu se radi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
XXXtreme
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 13 puta na 12 poruka
|
![]()
@Preatorian
Ako planiraš da se ozbiljnije baviš photoshopom, tn paneli i nisu baš najbolje rešenje. Preporuka ide za Samsung 971p koji je 19'' ili widescreen 20'' Viewsonic VX2025wm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]()
Pošto sam ja trenutno deficitaran sa monitorima (jedan je stradao u porodičnoj raspravi) razmišljam o kupovini. Valja li šta LG L1732p?
![]() Odziv je 4 ms, ali ima i swivel i podešavanje visine. Koliko vidim nije ni skup. Poslednja ispravka: lijenština (21.2.2007 u 23:29) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Sad sam bio u Imtelu , Samsung 971p 19" je oko 36 000 i slika je stvarno ok, iako su ga stavili 3 m od zemlje, na najvišu policu i još stoji pod nekim idiotskim uglom ... deluje mi sasvim ok....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 13 puta na 12 poruka
|
![]()
Može da se nađe i malo jeftinije + imaš mogućnost da ga testiraš pre kupovine u jednoj firmi na Senjaku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Slobodno uzmi Samsung 971P, fenomenalan je , kristalno cista slika, veoma dobara odziv ( u igrama i filmovima nema "ghoust" efekta ), postojanje programabilnih tastera na samom monitoru, dva USB-a... Moj kum ga je pazario pre nekih mesec dana i vise je nego zadovoljan.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku strale na korisnoj poruci: | ||
Praetorian (14.3.2007) |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
u ponekim igrama ipak ima duhova na 971P koje bi i slepac video. a u nekim nema uopste...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Novi član
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
verovatno, posto je moj vid odlican, a tvoj drugar ne vidi ni belu macku, pa samim tim ni duhove
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Odkud Ti znas sta on vidi a sta ne vidi.Tesite se samo sto ste pukli 400-stotinak jevreja,ne vredi toliko kad svi znaju da nisu savrseni.Bas je mnogo bitno da se okrece na sve strane.Okreni ga na drugu stranu pa mu gledaj kablove od pozadi.Wide je u modi i svi to sami znate da je tako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
odakle si sad ti iskocio prijatelju?
ko ne vidi duhove na 971P u nekim igrama svakako ili laze ili ima veliki problem sa vidom. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Ja takodje razmisljam u pravcu nekog od ViewSonic-ovih monitora.
Zaista ne znam koji da uzmem. Primarno mi je grafika. ( da znam oni tamo imaju graficku seriju, ali... ) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
monitor, tft |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
USB 2.0 hard diskovi, molim preporuke | Kostarum Rex Persia | ŠDK - Nosači podataka | 30 | 9.11.2015 2:59 |
SDL , problemi , preporuke i ostalo | M.Silenus | Programiranje | 23 | 25.8.2014 8:36 |
Pa nije Tolkin sam! Fantastika - Preporuke | barjaktar | Opšta kultura | 189 | 14.12.2007 11:59 |
FPS Preporuke | Marko069 | Akcione igre | 18 | 3.9.2007 15:23 |
Kako se oporaviti od dugotrajnog sedenja za računarom? Vaše preporuke... | Simke | Brbljaonica | 79 | 29.5.2007 16:05 |