![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
naime, prikacio sam stari hard za novu masinu posto sam na njemu imao sve bitne podatke, pa reko da instaliram na njemu i windows XP2 posto sam to pre pokvario, nije bitno. instalirao sam xp na stari hard i prebacio podatke i izvadio ga iz kucista. posle toga kad god upalim komp ili resetujem, posle biosa me pita koji OS da upalim:
microsoft windows XP .............1 microsoft windows XP .............2 i to me nervira (radi 2, dok je 1 za stari hard), i ako ne odgovorim za neku sekundu on se blokira jer naravno stari hard nije vishe tu a opcija se nalazi na 1!!!! ![]() ![]() HVALA!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Bootuj sa instalacionog CD-a, udji u recovery konzolu (treba ti administratorska sifra) i kucaj fixmbr.
Ako te pita koji windows je u pitanju biraj taj drugi, tj. taj koji radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Moras popraviti zapis u boot.ini. Izbrisi drugu instancu loadera, videt ces koju liniju, onu koja je trenutno default, i metni kao default ovu, koja sada nije.
Hmm, komplicirano se cuje. Uglavnom butaj windows i idi pod desno dugme properties MyComputer, Advanced, StartupAndRecovery, settings, edit. To ti otvori boot.ini U njemu izvrsi popravke kao sto sam ti rekao, zameni default i pobrisi linju koja je sada bila default. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
odlicno vrlo dobro. cu da gi resim!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Možeš kako je to korisnik naveo a može još prostije ....
Start > Run (Kucaj komandu) msconfig > [TAB] Boot.ini tu ćeš videti "dugme" CHECK ALL BOOT PATHS....pritisni ga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
E vidis Fresko ovo nisam znao. Zanimljivo resenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Instalacija LEGALNOG Windowsa!? | Peka80 | Operativni sistemi | 24 | 17.3.2013 16:34 |
Problem u toku instalacije Windowsa xp | Olishka | Operativni sistemi | 15 | 10.7.2008 18:08 |
sporo startanje windowsa sa wirelessom | Paladin | Internet usluge | 9 | 19.7.2006 20:40 |
Kako putpuno izolovati Linux od Windowsa | The Finest Serbian Since '82 | Operativni sistemi | 9 | 31.3.2006 23:52 |
Problem sa rezanjem iz Windowsa | Jack In The Box | Operativni sistemi | 1 | 10.1.2006 20:33 |