![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Evo vec 2 mjeseca imam problem da ne mogu da otvorim nijednu ftp stranicu.
Koristio browser(testirao sa firefoxom, operom i IE) ili ftp client (filezilla) nece nista da otvori. Nije mi se to prije javljalo :s Ima li ko ikakvu ideju u cemu bi problem mogao biti? Nije problem do providera jer svima ostalima rade stranice koje sam probao P.S. Desi se da jedan dan proradi, pa sjutradan opet isto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Ako nekad radi - nekad ne radi, onda verovatno nije do tebe. Ipak, koristis li firewall? Da bi FTP serverima mogao normalno da pristupas, Application Layer Gateway servis (ALG.exe) treba da ima nesmetan pristup internetu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Koristim windows firewall.
auuuuu ALG, ahhahaha, svaki put kad palim pc to ugasim evo provjersicu radi li pa cu javit ![]() Poslednja ispravka: No_LiMiT (10.4.2007 u 15:14) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Probaj da u svom FTP klijentu podesiš da radi u pasivnom modu (ako sam dobro razumeo, tada se koristi port 80 nisam siguran). Ako to ne uspe, probaj da podesiš proxy - u Srbiji, na bivšem paketu SBB-a (Flat LIGHT), FTP je radio samo uz podešen proxy.
Probaj i da isključiš Windows Firewall |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Pasivan mod znači da će FTP komunikaciju kao prvi započeti klijnet koji može da bira način konekcije a ako on ne upali velika je verovatnoća da neku vrstu komunikacije tvoj provajder nepravilno "prosleđuje". Može da se desi ako je u pitanju strani provajder da dobijaš učestale "host not found" greške što je indikacija da nisi ti problem već tvoj internet ili host provajder.
Ovde neretko pomaže rešenje poznato kao "nagazi sistem administratora koji je zadužen za održavanje sistema tvog hosta ili svog provajdera" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem pri povezivanju sa TV-om | VMedic | Operativni sistemi | 11 | 3.2.2009 23:36 |
Problem sa RAM memorijom! | zdravko77 | Operativni sistemi | 22 | 7.4.2007 11:24 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |
problem sa ramom i klokom procesora | mad_skillz | Kvarovi | 1 | 18.7.2006 10:50 |
Problem sa XP-om | vladale | Operativni sistemi | 10 | 21.1.2006 22:11 |