![]() |
![]() |
|
Web dizajn Saveti u vezi dizajna sajtova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Pozdrav,
Dakle, biću kratak. Radim jedan sajt (HTML + CSS) i logotip firme. Logotip je urađen u CorelDRAW X3 i exportovan je u .PNG formatu. Probao sam i da uradim logo u Adobe PS Cs3 ali problem je ostao. Šta je problem? Problem je što IE (aka Internet Explorer) prikazuje neku čudnu, sivu pozadinu ispod logotipa. Ispada jako ružno. Ostali browseri (testirano na Firefox 2.0.0.6 i Safari 3.0.3 public beta for Windows) ne prikazuju, već je pozadina logotipa normalna pozadina, odnosno header koji se nalazi ispod. Dakle, s obzirom na činjenicu da (još uvek) 80% ljudi koristi IE, molim vas za rešenje ovog problema. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
IE6 ne podrzava transparentne PNG tj. ima valjda neki problem sa njima... probaj da exportujesh u GIF mada...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Udjes u Photoshop otvoris sliku -> Save as GIF -> Save for web
Imas u opcijama Transparency kao i paletu boja,pa optimizuj i podesi kako ti odgovara. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Ma imam i ja taj problem... Stupid microsoft... pre sedmice nema podrsku za PNG, sad su stavili zastitu za flash na double-click... sta jos nece da smisle...
.. Al aj da se vratim na topic... kao sto su ti rekli moraces da cuvas kao gif (transparentni) ili sa pozadinom koja je u boji dela na kome stoji... jedini problem je sto je odvratan u odnosu na png ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Problem:
Iz same recenice, "Probao sam i da uradim logo u Adobe PS Cs3 ali problem je ostao.", se jasno vidi da nemas osnovna znanja iz Photoshopa, da ne govorim o osnovnim pojmovima\problemima web dizajna. Ali pocetniku treba pomoci, barem moras da razmisljas pravilno. Resenje: - Google search - Goomila sajtova ( namerno sa DVA O ) sa temama o ovom problemu - Platiti nekome da ti ispravi gresku Da bih ti bilo ko, pa i ja pomogao da resis problem, moras da postavis link ka sajtu, okacis stranicu koju radis, negde, i ovde ostavis link ka fotki. Nije problem u programu koji koristis vec u tvom znanju da vladas programom. Transparentni PNG moze da izlgelda potpuno isto u bilo kom browseru. Pogledaj www.plumts.com malo detaljnije, i precesljaj kod. Nisi mislio da cu ti dam kod na gotovo. ![]() btw @svi ostali GIF ne moze da pridje kvalitetu ni velicini fajla koju moze da napravi PNG, zato izbegavajte GIF osim ako je neka animacija u pitanju, a ni to ne preporucujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Safari u Windowsu XP? | dbaja | Internet tehnologije | 1 | 12.6.2007 15:01 |
Ne prikazuje se podizanje sistema na monitoru | deus[awesome] | Kvarovi | 2 | 15.1.2007 1:28 |
dvd preskace kao da je izgreban i sa harda | dm@ricn | Aplikativni softver | 12 | 13.2.2006 15:49 |
UMTS kao nacin povezivanja | Guardian_of_light | Internet usluge | 2 | 11.2.2006 14:22 |
Nekoliko pitanja i problema (zvuci kao i/o port :) ) | mijatovic_86 | Šta da kupim? | 5 | 25.1.2006 22:13 |