Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.1.2006, 13:38   #1
Friend
Član

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
Određen forumom Problem sa task menagerom

Carl Jonson CJ me je zamolio da postavim ovu poruku umesto njega.
CJ-u je uslo nesto sa neta (virus ili spyware). Nakon toga mu je izasla poruka ,,Administrator je zabranio upotrebu task menagera". Sto je besmisleno posto je CJ admin. svog kompa. Posle toga se pojavio baloncic koji glasi: Windows je pronasao spyware. Klikni ovde da downloadujes anti-spyware. Tu poruku ocito nije izbacio Window posto CJ nema tu vrstu zastite.

PITANJE?Da li sme da se konektuje da bi skinuo nesto protiv toga? Sobzirom na to da taj program moze da skine bilo sta po svojoj volji?
Friend je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.1.2006, 15:52   #2
Goran
Član

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Problem sa task menagerom

Citat:
Friend kaže:
Nakon toga mu je izasla poruka ,,Administrator je zabranio upotrebu task menagera". Sto je besmisleno posto je CJ admin. svog kompa.
Nije besmisleno, jer je verovatno ta neka bubica u registryju blokirala koriscenje task menagera. Da bi ponovo mogao da koristis Task Mannager, u registry bazi nadji kljuc:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\System

i pod njim vrednost DisableTaskMgr postavi da bude 0.

Ili pogledaj sledeci link sa obasnjenjem o tome:

http://windowsxp.mvps.org/Taskmanager_error.htm

Citat:
Friend kaže:
Posle toga se pojavio baloncic koji glasi: Windows je pronasao spyware. Klikni ovde da downloadujes anti-spyware. Tu poruku ocito nije izbacio Window posto CJ nema tu vrstu zastite.
Vrlo je vernovatno da je to bubica izbacila, sa ciljem skidanja drugih bubica.

Citat:
Friend kaže:
PITANJE?Da li sme da se konektuje da bi skinuo nesto protiv toga? Sobzirom na to da taj program moze da skine bilo sta po svojoj volji?
Najbolje je da instalira neki firewall, pre konekcije, i da ne pusti nista sumnjivo da ide na internet, pa i ako ima stetocine, stetocina nece moci da preuzme ostalo sto joj treba, tj. ostale svoje komponente, ili nekog trojanca. Takodje, nije lose da pogleda sta se startuje po startovanju racunara (MSCONFIG, statup i servisi), i ako nadje nesto sumnjivo da iskljuci, samo operzno sa time da ne bi iskljucili nesto pogresno sto treba sistemu. Mislim da je najbolje nabaciti firewall, skinuti anti spijunski program, azurirati ga, i pustiti antispijuna u safe modu windowsa da pregleda sistem.
Goran je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2006, 0:52   #3
Jack In The Box
Član

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka
Određen forumom Re: Problem sa task menagerom

Ja sam pre par meseci imao sličan problem. Iako sam koristio Nortona i Spybot, desilo mi se isto to. Kasnije se ispostavilo da sam zaradio neki dialer!
Pokušao sam na više načina i sa više softvera da ga uklonim (Norton i Spybot koji su bili instalirani, a zatim i Adaware, Microsoft antispyware, NOD32), ali nikako nije išlo. Bio mi je blokiran ne samo task manager, nego mi nije bilo dozvoljeno ni da menjam registry bazu. Naravno, odmah sam iščupao telefonske kablove, a posle više bezuspešnih pokušaja formatirao sam hard disk.
Nadam se da je tvoj prijatelj ipak bolje sreće...
Jack In The Box je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa DVD rezacem i MP3 Playerom… Mefisto Kvarovi 3 7.4.2006 12:55
Problem sa izlaznim naponom Mustek-a holodoc Kvarovi 7 2.2.2006 22:32
Problem sa video capture karticom LoneWolf Video/TV softver 4 14.1.2006 14:47
Problem sa rezanjem iz Windowsa Jack In The Box Operativni sistemi 1 10.1.2006 20:33
problem sa tv kartom Alexandar Kvarovi 10 5.1.2006 23:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:37.