![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 27.12.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da li bi mogao neko da mi objektivno odgovori i obrazlozi koji je od ova dva proizvodjaca bolji, tj koji ima bolji odnos cene i kvalitete,ili cene tj kvaliteta pojedinacno?Ja sam do sad imao AMD,i nikada mi nije pravio probleme,i onda mi dodje lik i prospe pricu kako AMD nista ne valja,kako je Intel mama,i tako jos svasta,toliko da sam posumnjao da je zvanicni distributer Intela za Srbiju.
Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
procitaj ovu temu i shvatices kava je situacija.
Inace tacno je da intel ima naprednjiu arhitekturu ali ako ti je komp prvobitno namenjen za kucnu amatersku upotrebu + igre onda ti je sve jedno sta ces da kupis. Ako hoces da se malo bavis klokovanjem onda je intel bolje resenje. http://www.benchmark.co.yu/modules.p...icle&sid=14896 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 27.12.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Hvala na sajtu.Meni konkretno treba masina i za igre ali i za neko programiranje i 3D konstruisanje,ne preterano ozbiljno,nemam u planu overklokovanje,ali hocu da uzmem masinu da mogu da ispratim vecinu stvari koje se pojavljuju trenutno.Nisam bas pratio u zadnje vreme razlike AMD i Intel procesora,ali,koliko znam da je Intel,samo zbog toga sto je Intel,dosta skuplji od AMD-a,a da je dosta bolji u koeficijentima kvalitet-cena bas AMD.Mozda sam ja malo subjektivan u tumacenju testa, jer vec dugo imam AMD,ali..........
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
pa evo ovako ukratko recimo poredjenje ploca + procesor(x2 4000 vs e2160)
- to su procesori koji kostaju oko 55-60E - iste su brzine, amd malo bolji u igrama a intel u programima(sve je to zanemarljivo) - intel ima bolje oc performanse(tj sigurniji klok) mada ni amd nije los - ploca za taj intel iz novije serije kosta tek od 80E (ga ds3 l) a za amd ima vec od 45E(msi k9n neo v2) U principu intel varijanta te izadje 20E vise ali po meni je malo i kvalitetnija + veci OC potencijal. Inace na def su performanse iste |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]()
Skroz sam protiv toga da se kupuje AMD.Gde je bre brzi posteno...
Koliko ja vidim X2 4400+ nije brzi ni u jednoj igri od E2160 po benchu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ma na 100 mesta sto razlicitih testova, ja sma kod ortaka koji ima 2160 nosio moju graficku pa sam poredio rezultate u igrama. Ne secam se sta sam sve provrteo ali skoro u svakoj igri AMD(x2 3800 @ 2.2ghz) je bio za mrvu brzi naravno intel na def.
ps. vidim uplatio si net....xexe |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
U svakom slucaju Intel je brzi u jednoj stvari.
Brze ti uzme vecu lovu iz novcanika ![]() Forum je bio preplavljen Intel-AMD ratovima i slicnim temama,a u sustini nema nekog pametnog odgovora. Ko ima AMD zalaze se za njega,a ko ima Intel hvali se na sva zvona da ga je klokovao do astronomski visokih performansi.Alal vera. Ja imam jedan AMD i 2 Intela (lapa-topa i deska-topa ![]() Ako si spreman da klokujes,spreman si da izdvajas vecu lovu na RAM i kvalitetno napajanje + odlicno hladjenje,a ako neces da klokujes onda vrlo slicno rade na defaultu,bar kod mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]()
@nikola87 Pazi ima tu X faktora.Ja znaci sad ni nadrogiran ne bih uzeo AMD.Evo ti i najubogiji Intel E2140 od mog brata koji mu radi na 1.8Ghz radi zip kompresiju neuporedivo brze od mog npr. Athlona na 2.9Ghz.Ajde to nije poredjenje ali...Ma ne bre nesto mi nije radila kanta pa onda isteko net....
@LoneWolf Pa ne mora da znaci, uzmes neku ubogu plocu za 60e taman da imas 350fsb kloka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sta moze dobro da se uzme u SRB "iz Intela" za te pare,komplet konf. bez monitora i hard diskova? Imam i napajanje 450 W koje bi "ubo unutra" al' ne znam da li bi izdrzalo klokovanje? ![]() I najvaznije,koliko bi me zezali na carini i da li bi dobio povrat PDV? P.S. Sorry za off al' uskoro planiram ovu prodaju kompova pa da vidim prijedloge. 'Fala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ljudi koliko ja znam vi se malo previse zalecete sa tim PDV-om tj izbegavanjem.
Fora je sto vi svi mislite da kao kupite u BG-u i onda to odnesete u npr Zagreb i onda ti posle vrate pdv KOJI SI PLATIO U SRBIJI. E pa jeste tako ALI zaboravljate da vi taj komp opet treba da prijavite na carini pa opet placate PDV. E sad primetio sam da niko nece da ga prijavi sto je u prevodu neka vrsta sverca, e sad ako hocete da s bavite takvim radnjama onda ok. @ pain pazi i ja bih sad uzeo intel ali samo zato sto ds3l ima podrsku za nove procesore + sto se svi c2d klokuju ko ludi. Inace na defu su isti(ili slicni) a amd varijnta je jefinija, eventualno su isti po ceni ako uzmes neku p945 plocu ili neku strokavu 965p Znaci po meni je isti djavo sta ces da uzmes ako neces da klokujes i ako neces da das normalne pare. Ali ako gledam za sebe onda npr p35 DS3 + E2180 cine idealnu kombinaciju i za mene tu nema konkurencije u AMD-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Kupim prosle godine laptop (bas u Zagrebu),platim PDV prilikom kupovine i dobijem racun + detalje o placenom PDV-u,koji mi je vracen kad sam prelazio granicu nazad kuci. Na mojoj granici me niko nista nije pitao i presao sam normalno. Sve legalno prijavljeno,placeno i vracen PDV,bez govora o svercu i bilo kakvim drugim ilegalnim radnjama. Zato pitam to isto za SRB,da ne dolazim dzabe ako necu dobiti povrat pdv. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Niko nista nije pit'o samo "vozi majstore" i dovidjenjto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 23.11.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Nema dileme.Pre AMD(Barton,Winchester) sad Intel(Conroe).Razlika AMD-komp Intel-komp (cenovno) je samo ploca i proc,sve ostalo je isto.Ako se gleda def brzina,nije neka razlika u snazi a jesta u parama,ali sa malo klokovanja Intelov proc od 55e postaje proc od bar 150e(kod mene 200e).Kao sto rekoh:NEMA DILEME.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Proshlo je vrijeme kada je AMD vladao. Ja lichno sam kupovao iskljuchivo AMD procesore pochev od socket-a A , s754, s939. Medjutim izlaskom Core2duo serije, pokazalo se da su Intelovi procesori daleko bolji od AMD-ovih. Tako da sam preshao na Intel i sada trenutno imam E6550 koji radi na 2,33GHz i odradjuje posao perfektno shto se tiche rada u PS-u ili Dreamweaver-u a dobro se pokazao i kod igrica.
Tako da ti mogu samo reci Intel FTW ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Pa kako nece biti bolji kad su u 45 nanometara.Ja sam video onog intel celeron dual core-a koji radi bez podizanja napona na 2.8 a pritom trosi 40 w snage u full load-u.AMD jos nema procesore izgradjene u 45 nanometara.Nesto su pricali da ce u saradnji sa Nvidia-om napraviti 30 nanometarske ali intel sad vec ima 45 nanometarske tako da mislim da trenutno AMD nemoze da mu parira
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka
|
![]() Citat:
JA iako sam okoreli Intelovac,Ipak navijam da se AMD oporavi... Kad se to desi,bice slatke muke koji cete procesor odabrati u visem srednjem ili top segmentu a i cene ce ici dole...Zivi bili pa videli... Poslednja ispravka: ukimafija (23.2.2008 u 18:03) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ukimafija na korisnoj poruci: | ||
Gorankx (23.2.2008) |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Evo ja sam po citanjima po ovom forumu i po raznim casopisima se odlucio za Intel. Mada mi je i prosli racunar bio zasnovan na Intel platformi pa je i to pomoglo malo. Sto se mene tice uvek bih pre uzeo intel. Trenutno imam Intel C2D E8400 na 3.0GHz i jos ga testirao nisam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
@ukimafija
Ovaj celeron dual core kosta negde oko 50 eura i ploca za njega oko 50 sto je 100 eura.Pa zar on nije osnova za budzetske konfe.Takodje bih voleo da se amd oporavi jer time dobijamo konkurenciju i pad cena procesora a samim tim i one slatke muke koje si pomenuo oko toga koji procesor izabrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
Član od: 10.1.2008.
Zahvalnice: 915
Zahvaljeno 79 puta na 69 poruka
|
![]()
Super su Core 2 Duo procesori od Intela, ali sta fali AMD procesorima?
Ja sam vise nego zadovoljam sa AMD 64 Athlon X2 6000+ procesorom ![]() Cena je dobra, a performanse jos bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Next Stops On Intel Chip Roadmap | illidan | Vesti | 0 | 30.11.2007 23:31 |
Dilema ? | Sh0ne_L0z | Šta da kupim? | 9 | 28.10.2007 13:51 |
Intel Centrino® Pentium T2060 ili Intel Core Duo | Axis | Osnovne komponente | 1 | 29.4.2007 21:28 |
Intel dizajnira čipove sa osamdeset jezgara | Maverick78 | Overklok | 10 | 6.3.2007 14:14 |
intel 820 ili intel 805 D? | Dusan Maksimovic | ŠDK - Osnovne komponente | 22 | 29.11.2006 23:10 |