![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 27.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Znaci, sve uredno prodje, ocitavanje memorije, detekcija IDE drajvova, i onda kad' predje na onaj crn ekran gde pisu informacije o racunaru, IRQ-ovima itd. kada bi trebao da trazi boot record, samo ostane kursor da blinka i dalje se nista ne desava. U bios-u sam podesavao boot device i na hard, cd, flopi i uvek se isto desava. Ponekad' se desi da prepozna boot record i tada sve proradi, ali vrlo retko. Prebacivao sam IDE grane u PIO mod u bios-u ali nista.
Skinuo sam bios za nju i utility, (awd830.zip i 030611.zip), ali u awd-u kaze da se neki brojevi na ploci i u novom bios-u ne slazu pa nece da nastavi. Revizija ploce je 1.0. Unapred hvala na pomoci! Poslednja ispravka: SaleAch (7.6.2008 u 9:20) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
To je relativno stara ploča, da joj nije prošao vek? Ili čak napajanje može da je na izdisaju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Sve sam to isprobao, cak uzeo i neki drugi hard i opet isto... A isto to se desava i kad' probam da boot-ujem sa CD-a ili flopija. U medjuvremenu sam nasao i noviju verziju biosa - ona koju sam imao je za reviziju ploce 2.2, uflesvao ga, ali opet isto. Da li mozda, kao sto su bili SCSI kontroleri u vidu PCI kartice, postoje isti i za IDE? I da li bi to uopste resilo problem, posto se problem javlja i kad' boot-ujem sa flopija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Ako se problem javlja i kad se butuješ sa flopija, mislim da je vreme da baciš tu ploču.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Ploca je upravo zavrsila svoju karijeru u kontejneru - ili joj tek pocinje nova, ako je neki (ne)srecnik nadje i prisvoji!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa povezivanjem mp3 playera sa kompom | Partybreaker | Kvarovi | 18 | 9.4.2008 14:17 |
problem sa wlan i lan karticama | dee-dee | Kvarovi | 3 | 5.4.2008 0:01 |
Problem sa MS Office-om | dbaja | Aplikativni softver | 5 | 19.3.2008 9:32 |
Problem sa podizanjem sistema | miloskuzmanovic | Kvarovi | 10 | 18.3.2008 23:53 |
problem sa tv kartom | Alexandar | Kvarovi | 10 | 5.1.2006 23:32 |